Dragomir, somat de consilierii municipali PNL să spună dacă s-a vaccinat sau nu: Eu nu i-am întrebat dacă Gheorghiță Florin s-a operat de apendicită când era copil, Popa Petrică ia lecitină sau când a fost ultima dată la medicul psihiatru Canciu Cătălin

„Singura grijă a consilierilor PNL era dacă eu, ca primar, m-am vaccinat sau nu. Eu nu i-am întrebat pe domnii consilieri care insistau cu această întrebare dacă Gheorghiță Florin s-a operat de apendicită când era copil, Popa Petrică ia lecitină sau când a fost ultima dată la medicul psihiatru Canciu Cătălin”, este comentariul primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), după ce ieri, liberalii l-au somat în ședința CLM Brăila să spună public dacă s-a vaccinat împotriva noului coronavirus sau nu.

Într-o postare făcută astăzi pe o rețea de socializare, Dragomir a precizat:

„1. Vaccinarea este o opțiune personală a fiecărei persoane și nimeni nu trebuie să impună cuiva să se vaccineze sau să nu se vaccineze.

2.Respect decizia fiecărei persoane si nu avem dreptul să îi blamăm pe cei care aleg ceea ce consideră că este mai bine pentru sănătatea lor, indiferent de decizie. Starea de sănătate a unei persoane depinde de genetică, de modul în care pot apărea sau nu diverse complicații pe parcursul vieții, etc.

3.Nu sunt medic, nu am studii în acest domeniu și nu vreau să comentez chestiuni legate de vaccinare, de efectele vaccinurilor, de felul în care acesta te protejează sau de persoanele care după a doua sau a treia doză s-au îmbolnăvit.

4.Primaria Municipiului Brăila a amenajat și dotat centrele de vaccinare astfel încât cei care au dorit să aibă unde să se vaccineze, dar nu va impune niciodată brăilenilor acțiuni medicale obligatorii.

5.Locațile sălilor de vaccinare au fost stabilite de Direcția de Sănătate Publică, Prefectura Brăila și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, au fost amenajate în Municipiul Brăila centre de vaccinare

– funcționale în sălile de sport de la Scoala «Mihai Eminescu» si Liceul «Anghel Saligny”;

– dotate complet, dar nefunvționale în salile de sport de la Școala «Mihu Dragomir», Școala «Mihail Sadoveanu», Școala «Nedelcu Chercea», Colegiul «Edmond Nicolau», Liceul «Nicolae Iorga». Aceste centre nu au funcționat niciodată, deoarece ori nu a existat vaccin suficient, ori nu au fost medici care să doreasca să participe la vaccinare

6.Urmare a solicitărilor unui număr mare de parinți și profesori care doresc ca elevii să poată participa la orele de educație fizică în condiții normale, având în vedere scăderea temperaturilor, dar și reducerea numărului brăilenilor care doresc să se vaccineze, coroborate cu posibilitea de vaccinare la medicii de familie sau la centrul de vaccinare de la Brăila Mall, în data de 6 septembrie 2021 am trimis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Brăila prin care am solicitat revenirea sălilor de sport la destinația lor inițială.

7.După o analiză compexă și primirii avizului Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Brăila a aprobat în data de 17.09.2021 solicitarea Primăriei Municipiului Brăila, menținând totuși centrul de vaccinare din sala de sport a Liceului «Anghel Saligny».

8.Am convocat imediat sedința Consiliului Local, pentru a supune votului democratic proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

9.Consilierii PNL nu au votat ca sălile de sport, care au fost transformate în centre de vaccinare (nici măcar cele fară personal medical, care nu au fost folosite niciodată pentru vaccinare), să fie redate școlilor și liceelor pentru orele de sport, iar vaccinarea să se facă în condiții de siguranță la Centrul de vaccinare de la Brăila Mall sau la medicii de familie

10.Este trist că actualul inspector școlar general Canciu Cătălin, care este consilier local PNL, prins cu proiecte copy-paste, nu a avut capacitatea intelectuală de a înțelege necesitatea ca școala să își recupereze sălile de sport și copiii să își desfășoare orele în conditii optime. Din păcate, inspectorul școlar general Canciu Cătălin nu pune pe primul plan interesul școlii, ci lupta politică cu administrația locală din dorința de a fi Gică Contra la orice propunere a primarului.

11.Consilierii PSD si PMP au votat pentru, și proiectul propus de mine a fost aprobat cu majoritatea voturilor celor prezenți.

NOTĂ – La această sedință singura grijă a consilierilor PNL era dacă eu, ca primar, m-am vaccinat sau nu. Eu nu i-am întrebat pe domnii consilieri care insistau cu această întrebare dacă Gheorghiță Florin s-a operat de apendicita când era copil, Popa Petrică ia lecitină sau când a fost ultima dată la medicul psihiatru Canciu Cătălin, deoarece problemele lor de sănătate nu sunt problema mea !!!

RĂSPUNSUL MEU – este unul foarte simplu, sincer și direct – Sunt sănătos, dar opțiunile privind vaccinarea sau tratamentele medicale sunt confidențiale, aparțin fiecarui pacient, iar în această situație vă spun încă o dată, indiferent dacă sunt sau nu vaccinat, că solicit păstrarea confidențialității prevăzute de lege.

Deciziile în domeniul medical aparțin fiecărei persoane și doar aceasta trebuie să hotărască singură, fără a se lăsa influențată de opinia altor persoane!!!

CONCLUZIA FINALĂ – Cel mai important lucru este că brăilenii care doresc se pot vaccina la medicii de familie sau la Brăila Mall, cei care nu doresc au acest drept, iar SĂLILE DE SPORT VOR REVENI LA DESTINAȚIA LOR INIȚIALĂ ȘI VOR PUTEA FI FOLOSITE DE ELEVI”.

Precizăm că discuțiile pe tema vaccinării au pornit de la faptul că ieri, în ședința CLM Brăila, a fost supus dezbaterii un proiect de hotărâre ce viza deblocarea mai multor săli de sport care fuseseră destinate amenajării unor centre de vaccinare, dar care nu au fost folosite deloc în acest scop.  Proiectul de hotărâre a fost inițiat ca urmare a unor solicitări venite din partea conducerii unităților de învățământ, dar și a părinților, care doreau ca sălile respective să fie folosite din nou pentru activitățile elevilor.