DRAGOMIR: SUMA ALOCATA IN 2018 PENTRU INVESTITIILE IN UNITATILE DE INVATAMANT ESTE DE CIRCA 3,5 MILIOANE EURO

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), il contrazice pe consilierul municipal Sorin Ionita (PNL), care spune ca Municipalitatea n-a alocat niciun leu pentru lucrarile de igienizare si reparatii din aceasta vara, ce vizau pregatirea unitatilor de invatamant pentru inceperea noului an scolar.

In plus, Dragomir spune ca liberalul nu da informatii corecte nici atunci cand spune ca directorilor de scoli li s-ar fi cerut sa faca toate aceste lucrari cu bani din costul standard per elev: “Este o noua minciuna ca acelea ale PNL, deoarece bugetul pentru investitii in infrastructura scolara nu se  face cu o luna inainte de inceperea noului an scolar, iar sumele pentru investitii au fost prinse in buget inca in luna  februarie.

Cei de la PNL nici macar nu stiu ca banii din costul standard per elev nu se folosesc la investitii, ci doar pentru cheltuieli de functionare si mici lucrari de reparatii, iar investitiile in scoli – plecand de la cele ce tin de ISU, reabilitari, dotari, modernizari,  inclusiv cele pentru eficienta energetica – se fac din bugetul Primariei municipiului. Aceste cheltuieli nu se prevad in buget cu o luna inainte de inceperea anului scolar, ci au fost prevazute inca de la inceputul anului, atunci cand am votat bugetul, pe baza cererilor de la scoli. Si eu consider ca 95% din solicitarile scolilor au fost incluse in buget”.

Intrebat care este suma alocata de Primaria Braila pentru igienizarile si reparatiile realizate pe timpul verii in unitatile de invatamant din municipiu, in cadrul pregatirilor in vederea inceperii noului an scolar, edilul sef ne-a declarat: ”Nu stiu exact care este aceasta suma, dar pot sa va spun ca totalul bugetului pentru investitii in scoli, licee, gradinite in anul 2018 este de circa 3,5 milioane euro”.