DRAGOMIR: SUMA TOTALĂ ATRASĂ DE PRIMĂRIA BRĂILA PE AXA 4.1 STRĂZI ESTE DE 150% FAȚĂ DE SUMA CARE A FOST ALOCATĂ INIȚIAL

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul în care se află în prezent lucrările de reparații străzi și de amenajare a parcurilor de joacă pentru copii, la nivelul municipiului.

Dragomir a precizat că în aceste zile „finalizăm zona străzii IC Brătianu, s-a asfaltat strada, acum se lucrează la trotuare și anul următor va începe amenajarea unui parc de joacă în locația indicată de asociația de locatari. Lucrăm, de asemenea, în paralel, pe străzile din cartierul Călărași IV unde se pune umplutura din piatră, astfel încât într-o lună de zile să pregătim asfaltarea integrală a întregului cartier.

În maximum o săptămână și jumătate vor începe lucrările la trotuarele din  cartierul Călărași IV, zona de blocuri, acolo unde străzile au fost deja asfaltate.

Cel târziu săptămâna viitoare terminăm de asfaltat trotuarele în cartierele Viziru, Radu Negru, Buzăului și urmează ca pe stradă să turnăm al doilea strat de asfalt. Mai rămâne ca restanță un tronson din strada Gh. Constantinescu, unde urmează să fie schimbată și conducta care este foarte, foarte veche”.

Edilul șef a precizat că se lucrează în această perioadă pregătirea fundației pentru amenajarea unor noi parcuri de joacă, în mai multe zone din oraș.

De asemenea, Marian Dragomir a spus că „s-au finalizat licitațiile, s-au semnat contractele și s-au transmis ordinele de începere a lucrărilor pentru ceea ce înseamnă asfaltarea străzilor din cartierul Lacu Dulce, Pisc, Brăilița, Vidin, zona Progresul. Câștigătorii licitației sunt două societăți din Brăila; pentru Lacu Dulce este firma «Micatis», pentru Pisc este societatea «Eurobuilding».

În paralel, suntem în momentul de față în evaluarea ofertelor pentru Bulevardul Independenței, proiect de peste 15 milioane de euro, realizat din fonduri europene și data de 7.09.2020 este termenul limită pentru depunerea ofertelor la ceea ce înseamnă modernizarea liniei de tramvai din Parcul Monument, strada Grigore Alexandrescu.

Urmează să fie scoasă la licitație și strada Baldovinești și ultimul tronson din Calea Galați care a rămas nereabilitat – cel dintre Dorobanți și Bulevardul Independenței.

O să fac precizarea că suma totală atrasă de Primăria municipiului Brăila pe Axa 4.1 străzi (Axa prioritară 4.1 REGIO – Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană şi a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor – n.r.) este de 150% față de suma care a fost alocată inițial”.