DRAGOMIR: SUNT MULTI CEI CARE OCUPA ABUZIV DOMENIUL PUBLIC, DAR NU SE PUNE PROBLEMA CA NU I-AM SANCTIONA FIINDCA NE TEMEM SA NU PIERDEM VOTURI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), il contrazice pe consilierul municipal Bogdan Botea (PND), care sustine ca Municipalitatea nu va lua niciodata masuri  severe cu toti cetatenii care ocupa abuziv domeniul public, fiindca acestia sunt foarte multi, iar PSD-istii din administratia locala nu vor sa piarda voturi. Ca atare, in opinia lui Botea, Primaria da sanctiuni ici si colo, cand apar reclamatii si cei care raspund de acest sector nu se mai pot face ca nu stiu ca este ocupat ilegal domeniul public, dar in rest, cei din administratie prefera sa inchida ochii la astfel de nereguli.

Edilul sef sustine insa ca nu se pune problema sa se actioneze pe astfel de considerente politice si electorale, dovada  ca in toate zonele in care s-au amenajat parcari, s-au demolat constructiile ilegale sau gardurile ridicate de diversi braileni, care foloseau domeniul public ca si cum ar fi fost proprietatea lor: “Nu este adevarat, sub nicio forma! Da, sunt foarte multi cei care ocupa abuziv domeniul public, sunt somati in mod constant unii dintre ei, sunt aplicate sanctiuni, dar mai sunt si anumite societati care au acordul CLM pentru ocuparea legala a domeniului public”.

In ceea ce-i priveste pe locatarii de la bloc care ingradesc spatiul verde din fata apartamentului lor de la parter si-si fac acolo curtea sau terasa personala, cu gard inalt si lacat la poarta, edilul sef a comentat: “Daca urmariti, in toate zonele in care am facut reabilitari de parcari, veti vedea ca acele gradini construite de catre unii au disparut, pentru ca am intervenit noi. Daca mergeti de la capatul traseului 2, catre Policlinica, veti vedea ca acele gradini construite ca niste buncare si acele constructii insalubre au disparut. Am plantat noi acolo tot ceea ce inseamna spatii verzi, pomi noi, iar zona este un deschisa, fara a mai exista niciun fel de ingradire a domeniului public. Dar noi amenajam pe parcurs toate aceste spatii, acolo unde construim parcari”.