Dragomir: Sunt obligat sa ma angajez la eliminarea maidanezilor de pe strazi, fiindca asta doresc brailenii

P1080586

Deputatul PSD Marian Dragomir sustine ca este obligat sa se angajeze in fata cetatenilor ca daca va iesi primar, va rezolva in mandatul sau problema cainilor comunitari, fiindca aceasta este una dintre marile nemultumiri ale oamenilor, asa cum a reiesit dintr-un recent sondaj de opinie. Dragomir nu este de acord cu actualul edil-sef, Aurel Simionescu, ce aprecia zilele trecute ca aceasta problema nu va putea fi rezolvata in urmatorii patru ani, in Braila. Deputatul spune ca trebuie ridicati toti cainii de pe strazi, indiferent de protestele unora dintre iubitorii de animale: “Eu iubesc animalele, am acasa doi caini, dar cred ca locul cainelui nu este pe strada. Cu siguranta sunt multi iubitori de animale in Braila, dar iubirea de animale nu inseamna sa arunci osul de la etajul I sau etajul II. Iubirea de animale inseamna sa te implici, sa adopti un catel, sa-l iei acasa, sa-l sterilizezi, sa-l ingrijesti, iar atunci cand nu ai aceste posibilitati, sa nu-i critici pe cei care sunt obligati, de multe ori, sa se implice pentru ridicarea cainilor de pe strada. Cred ca este necesar sa ridicam absolut toti cainii de pe strazile din Braila”.

Intrebat unde va duce toate aceste animale, Dragomir a raspuns: “In cele doua padocuri existente”. Informat ca pe strazi sunt cateva mii de caini, iar in padocuri este loc doar pentru cateva sute de animale, Dragomir a fost de parere ca se poate face loc, reevaluand animelele din aceste adaposturi si eutanasiindu-le pe cele bolnave: “Cainii din padocurile respective trebuie reinventariati, pentru ca cu siguranta vom mai gasi la un moment dat unul sau altul care au probleme de sanatate si trebuie aplicate anumite metode medicale, pe care nu le stabilim noi, ci medicii veterinari. Pana vom avea o decizie definitiva si irevocabila in cazul asociatiilor care au atacat in instanta normele de aplicare a legii, va trebuie sa luam o masura temporara, pentru a avea inca un spatiu de cazare a cainilor, pana cand normele vor deveni aplicabile”.

Intrebat daca se poate angaja ca daca va iesi primar, va rezolva intr-un mandat problema maidanezilor, Dragomir a spus: “Sunt obligat sa ma angajez, pentru ca noi am facut la un moment dat un sondaj prin care pe langa anumite aspecte de ordin politic, am incercat sa observam care sunt nevoile si dorintele oamenilor si eliminarea cainilor maidanezi era una prioritara”.