DRAGOMIR: TRAMVAIELE MODERNE VOR PUTEA CIRCULA PE LINIILE DIN MUNICIPIU, NU VA FI NICIO PROBLEMA. ORICUM, VREM SA MODERNIZAM STRUCTURA DE TRAMVAI IN UNELE ZONE DIN ORAS

Primarul Marian Dragomir sustine ca tramvaiele moderne care vor fi  achizitionate cu finantare din fonduri europene (mai exact,  98% fonduri europene si 2% contributie locala) vor putea circula fara probleme pe liniile existente la ora actuala in municipiu. Dragomir raspunde astfel celor care au comentat ironic pe retelele de socializare ca este foarte probabil ca acele tramvaie cu care se lauda edilul sef sa nu poata circula pe sinele vechi din oras.

Primarul a declarat ca liniile existente pot fi folosite de tramvaiele noi si ca oricum, are in vedere modernizarea structurii de tramvai, tot in baza unor finantari europene: “Am vazut foarte multe speculatii si multi sunt <<specialisti>>… Tramvaiele pot circula pe reteaua existenta astazi.

Oricum, sunt foarte multe proiecte care vor fi depuse in Consiliul Local Municipal, spre aprobare, in luna februarie si martie, s-au licitat proiectele pentru Bulevardul Independentei, urmeaza sa va prezentam si grafica, modul in care va arata Bulevardul Independentei, avand inclusa suplimentar, fata de ce este astazi, si pista de biciclete. De asemenea, pista de biciclete va fi si pe strada Grigore Alexandrescu, intre Soseaua de Centura si Parcul Monument, facand astfel conexiunea cu pista de biciclete existenta in parcul Monument si acolo vom avea, de asemenea, reabilitarea structurii de tramvai. Daca vor mai fi suficiente fonduri europene – deoarece fiecare oras are alocata o suma, in baza unor anumite criterii -, vom aplica si pentru zona Brailita, pentru schimbare-modernizare linie tramvai si la fel pentru Calea Galati”.