DRAGOMIR: UN TRAMVAI NOU COSTA 1.600.000 EURO. UN AUTOBUZ NOU COSTA DE LA 120.000 EURO IN SUS. PREFER SA CUMPARAM TRAMVAIE PE FONDURI EUROPENE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), are de gand sa continue modernizarea parcului de autobuze si tramvaie al societatii de transport “Braicar” SA, insa nu doar pe fonduri de la bugetul local, ci si accesand finantari europene.

Dragomir a explicat consilierilor municipali ca tramvaiele noi costa foarte mult, comparativ cu autobuzele si ca atare, are in vedere ca deocamdata sa investeasca bani din bugetul local pentru achizitia de autobuze: “Stiti ca am discutat in cadrul Consiliului Local Municipal despre proiecte cu finantare europeana la care Primaria municipiului Braila este in diverse faze. V-a trimis doamna director Neagu (Iuliana Neagu, director al Directiei Strategii – n.r.) o informare in acest sens. Probabil cand o sa o parcurgeti, o sa gasiti faptul ca Primaria va accesa fonduri europene pentru achizitia de tramvaie noi. Mentionez ca pretul unui tramvai nou, pentru cea mai ieftina varianta, este 1.600.000 euro. Eu consider ca din fonduri europene ne permitem sa cumparam tramvaie noi, insa din bugetul Municipiului Braila e mai greu, pentru ca un autobuz nou costa de la 120.000 euro in sus, fata de 1.600.000 euro”.

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a precizat ca pentru achizitia de tramvaie noi pe fonduri europene, cererea de finantare trebuie depusa pana in decembrie 2018 si ca abia din 2019 se va discuta despre o posibila aprobare pentru acest gen de proiecte.