DRAGOMIR: VIITOAREA SALUPA A PRIMARIEI VA FACE PLIMBARI PE DUNARE IN BAZA UNUI BILET MULT MAI IEFTIN DECAT IN CAZUL UNEI NAVE MARI DE AGREMENT

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu are niciun dubiu ca achizitia de catre Municipalitate a unei salupe care sa fie folosita pentru plimbari pe Dunare ar fi o investitie foarte buna – mai ales daca aceasta va fi cumparata in baza unui proiect european, in care de la bugetul local s-ar plati doar o mica parte din suma totala. Dragomir considera ca aceasta investitie isi va dovedi rapid rentabilitatea, fiindca pretul biletului ar fi unul accesibil, astfel incat oricine isi va putea permite o plimbare de jumatate de ora pe fluviu.  In acest fel, spune edilul sef,  brailenii de rand nu vor mai privi in zare, urmarindu-i cu jind pe cei care trec pe Dunare in salupele lor private: “Eu cred ca foarte multi braileni isi doresc sa se plimbe pe Dunare. Sunt cei un pic nostalgici, care isi aduc aminte de acele curse regulate intre Braila si Galati, sunt foarte multi tineri care nu s-au plimbat niciodata cu salupa pe Dunare si se uita doar la cei care au barci private si cred ca Primaria ar fi bine sa se implice pe aceasta zona, pentru a le da tuturor posibilitatea ca in baza unui bilet care reflecta doar costul combustibilului si salariul personalului de pe acea salupa, sa poata sa se plimbe pe Dunare efectiv, un timp redus, ca cei care vin in Braila din alte localitati sa poata sa se plimbe pe Dunare – pentru ca vorbim pana la urma de Dunare, de promovarea orasului, de o activitate suplimentara de petrecere a timpului liber pentru cei care vin si aleg Dunarea ca si o zona de recreere”.

Intrebat daca nava de agrement a Primariei, “Lacu Sarat”, este inchiriata des, edilul sef a spus ca nu se poate face comparatie, fiindca aceasta este mai mare si ca atare, si tarifele de inchiriere sunt destul de mari. In opinia lui Dragomir, tocmai acesta va fi avantajul salupei, costul mic de inchiriere – ceea ce o va face mult mai atractiva pentru cetateanul obisnuit: “Este mult mai simplu sa gasesti 15-25 de persoane care sa doreasca sa se plimbe cu o salupa in termen de jumatate de ora, decat sa umpli un vapor cu o capacitate de 40-60 de locuri. In momentul in care vorbim de o salupa la care se poate cumpara un bilet, va functiona mai bine. Am vazut la Mangalia o astfel de varianta, lumea statea la rand sa se plimbe jumatate de ora pe Marea Negra cu acea salupa”.