Dragomir: Voi fi prezent marti la dezbaterea publica privind soarta padurii Stejarul

P1080559

Deputatul PSD de Braila Marian Dragomir crede ca ar fi o idee buna ca dezbaterea publica privind soarta padurii Stejarul – care este amenintata cu defrisarea de interesele unor investitori – sa aiba loc la Casa Tineretului, in municipiu, si nu la Primaria comunei Chiscani, pentru ca astfel, ar putea participa la discutii mai multi cetateni. Dragomir isi aminteste ca in urma cu cativa ani, cand se discuta o problema la fel de spinoasa, legata de mirosul pestilential venit de la un complex de crestere a porcilor de la marginea Brailei, s-a procedat in acelasi fel si s-a mutat locul de desfasurare a dezbaterii:  “Dand timpul in urma, eu pot sa-mi aduc aminte de o perioada in care eram director la Garda de Mediu si aveam o problema in oras cu un anumit tip de miros si investitorul, societatea respectiva dorea sa organizeze o dezbatere publica la Vadeni. Si atunci am reusit sa mutam dezbaterea  publica de la Vadeni, la Casa Tineretului din Braila. Este drept ca pentru acest lucru am avut si colaborarea Primariei Vadeni. In cazul de fata conteaza foarte mult si pozitia Primariei Chiscani”.
In ceea ce priveste faptul ca petitia on-line pentru salvarea padurii Stejarul a fost semnata pana acum de numai circa 400 de braileni, desi defrisarea acesteia ar afecta sute de mii de localnici, Dragomir isi explica acest lucru prin reticenta unora de a se implica la modul concret, cu nume si semnatura, si nu doar din vorbe: “Referitor la faptul ca nu au semnat foarte multi aceasta petitie, daca ne aducem aminte, si atunci, desi toata lumea injura faptul ca in Braila miroase urat si cauta permanent un vinovat, s-a intamplat la fel. Sa stiti ca atunci cand trebuie sa ne asumam cu nume, date de identitate si semnatura un anumit demers civic, cei care tipa cel mai mult devin cei mai retinuti. Dar sunt convins ca si in acest caz o sa se gaseasca un numar destul insemnat de braileni care sa vina la dezbaterea publica. Eu va spun ca marti nu voi fi la Parlament, ci voi fi la dezbaterea publica”.

Precizam ca Marian Dragomir a semnat petitia pentru salvarea padurii Stejarul.

Amintim ca ideea strangerii de semnaturi pentru protejarea padurii Stejarul a fost lansata la inceputul lunii mai de catre caricaturistul Costel Patrascan, care a organizat si un protest ce a avut loc in fata Palatului Administrativ. In conditiile in care multi localnici si-au exprimat, la nivel de principiu, sustinerea pentru aceasta cauza,  intr-o luna de zile, pe petitia on-line nu s-au strans insa decat putin peste 400 de semnaturi. Semnaturile se pot aduna pana pe data de 8 iunie, dat fiind ca pe 9 iunie are loc dezbatere publica pe aceasta tema, in sediul Primariei Chiscani.

Cei care doresc sa semneze petitia amintita, o pot face aici: http://www.petitieonline.com/salvam_padurea_stejarul