DRAGOMIR: VOM EUTANASIA PERMANENT TOT CE INSEAMNA CAINE AGRESIV. AS SPUNE CA 70% DINTRE CAINII DE PE STRAZI AR PUTEA FI CATALOGATI CA SI AGRESIVI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este convins decizia sa in privinta inceperii eutanasierii cainilor din adaposturile Municipalitatii va inflama spiritele in randul iubitorilor de animale. In plus, edilul sef nu exclude posibilitatea ca Primaria sa fie data in judecata de diverse asociatii ale iubitorilor de animale, insa spune ca s-a asigurat ca procedura eutanasierii este legala si se va face in conditii perfect legale. Mai mult, Dragomir a declarat astazi ca a fost contactat de o asociatie pentru protectia persoanelor muscate de caini, care s-a oferit sa asigure asistenta juridica Primariei, in cazul in care va fi actionata in instanta pe o asemenea tema.

“Procedura este de eutanasiere a cainilor din adapost, a celor care sunt agresivi, a celor care sunt bolnavi si nu pot fi adoptati. Este o masura dura, drastica, nu este o masura populara pentru un primar, sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi si tacuti vor aprecia aceasta actiune”, a comentat Dragomir.

Intrebat daca n-a luat decizia pana acum fiindca nu era o masura populara, edilul sef a raspuns: “Am incercat la un moment dat sa nu intram pe o zona foarte radicala. Si ati vazut, am fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai sterilizarilor. Dar asa cum imi spuneati si dvs in conferintele de presa, asa cum imi spun multi vecini, asa cum ne spun toti cei care ne scriu – cei 700 de braileni care ne-au scris pana acum -, avem o problema cu cainii: si sterilizati musca, si sterilizati latra. Nu putem sa ramanem la infinit impasibili pe acest subiect”.

Primarul a mai precizat ca nu are in vedere constructia sau amenajarea unor noi adaposturi, fiindca se bazeaza pe faptul ca odata ce s-a luat decizia eutanasierii cainilor din padocuri, se va face loc tot timpul loc pentru alti maidanezi ridicati de pe strazi si in timp, se va rezolva problema: “Vom eutanasia permanent tot ce inseamna caine agresiv. Nu cred ca mai este cazul astazi sa mai avem inca o cheltuiala noua, cu amenajarea unui padoc. Mergem pe acesta varianta legala, care va conduce in final la eliminarea cainilor din oras”.

Dragomir a mai explicat astazi ca SUPAGL a cumparat si o masina proprie pentru aduna cainii de pe strazi, ca sa nu mai depinda de altii, de la care se inchiria pana acum un astfel de autovehicul.

“As putea sa spun ca 70% dintre cainii de pe domeniul public ar putea fi catalogati ca si agresivi, avand in vedere numarul important al persoanelor muscate si al celor care au fost fugarite, latrate, noaptea, cand vin de la serviciu. Cu siguranta cei de la asociatiile de proprietari care ne-au scris si ne-au solicitat spriijinul si au venit alaturi de noi atunci cand au fost ridicati cainii, stiu sa ne indice care sunt cainii agresivi si care sunt cainii mai pasnici. O vom face intr-un mod absolut transparent si legal, pentru a nu exista niciun fel de interpretari”.

Declaratia integrala a lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: