DRAGOMIR: VOM FACE PARCARI IN SPATIILE DINTRE BLOCURI, INTRE STRAZILE DOROBANTILOR SI ROSIORI, DIN BARIERA SI PANA DINCOLO DE PIATA MARE

“Se modernizeaza orasul, iar garajele vor disparea, pentru a face loc parcarilor” – o spune primarul Brailei, Marian Dragomir,  care admite ca unii dintre cetateni sunt nemultumiti ca trebuie sa renunte la garajele pe care le-au folosit pana acum, dar considera ca acestea nu-si mai au locul intr-un oras modern.

Dragomir spune ca in prezent se lucreaza in cartierul Obor la demolarea garajelor si a anexelor amplasate pe langa blocuri, urmand a se amenaja cat mai multe locuri de parcare: “Au inceput lucrarile de reabilitare a unor spatii abandonate intre blocuri. In cartierul Obor, in curtile interioare ale blocurilor AG1, AG2 si AF1, AF2 o echipa deja lucreaza la modernizarea spatiilor respective. Au fost demolate toate garajele de acolo si toata zona se va moderniza. O sa vedeti acolo curti in care oamenii si-au ingradit, unii au facut niste lucruri foarte frumoase, iar altii au facut ceva… absolut irational. Erau niste garaje care aratau absolut oribil pentru un municipiu, proprietarii le-au ridicat, pe celelate le-a ridicat Primaria, pentru ca noi trebuie sa iesim din sfera garajelor si sa ajungem in zona parcarilor moderne. Sa nu uitam ca un garaj ocupa o suprafata mult mai mare si locul ocupat de 2 garaje poate fi transformat in parcare pentru 3 masini, cu o zona de vizibilitate, de amenajare peisagistica urbana foarte moderna, tocmai pentru ca noi ne dorim, etapizat, inlocuirea garajelor din municipiul Braila cu parcari moderne”.

Edilul sef a mai precizat ca a semnat deja contractele pentru inca circa 800 de locuri de parcare, iar o parte dintre lucrari vor incepe chiar in aceasta toamna. Dragomir a explicat ca are in vedere in special reabilitarea spatiilor dintre blocurile “situate intre Bulevardul Dorobantilor si strada Rosiori, din Bariera si pana dincolo de Piata Mare, astfel incat masinile de pe Dorobanti si pe Rosiori sa fie parcate in curtile interioare ale blocurilor”.