DRAGOMIR: VOM VEDEA CARE ESTE EFICIENTA MATURARII MECANICE A STRAZILOR, IN CONDITIILE IN CARE MASINILE SUNT PARCATE LA BORDURA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca in ultimii 2 ani, in domeniul salubritatii “au fost probleme foarte mari” si ca acesta este si motivul pentru care Municipalitatea a investit sume importante in firma “Eco” SA, ce apartine Consiliului Local Municipal.

In plus, Dragomir a amintit si despre investitiile ce se vor face pentru achizitionarea de puncte de colectare selectiva a gunoiului, ce arata cu totul altfel decat actualele pubele, care arata urat si miros si mai urat: “In data de 27 sau 28 iunie este termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru cele 600 de containere noi pe care societatea <<Eco>> le va cumpara anul acesta, pentru maturatoare stradala, pentru masinile de colectat gunoiul, pentru tractorul cu remorca si celelate utilaje care vor intra in dotarea <<Eco>>. Am inteles ca pana in prezent sunt foarte multe societati care s-au interesat si au solicitat clarificari, le-au primit, nu au existat niciun fel de contestatii si sunt convins ca vom avea si dotarea pe zona aceasta.

In paralel, in data de 9 iulie este termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru primele 100 de puncte de colectare moderna a gunoiului – colectare selectiva -, pe care sa le amplasam in oras. Dupa depunerea ofertelor vom lansa o noua licitatie dupa rectificarea de buget, pentru a avea cred ca peste 500 de astfel de puncte de colectare”.

Dincolo de aceste investitii, edilul sef spune ca nu este multumit de activitatea desfasurata de operatorii de salubritate in municipiu, insa se lucreaza mai bine decat s-a lucrat in perioada Pastelui, cand in oras erau foarte multe gunoaie: “Acesta este si motivul pentru care am alocat bani la societatea Primariei, pentru realizarea acelor investitii si pentru cumpararea si a unor utilaje care sa faca maturatul mecanic. Vom vedea daca eficienta maturarii mecanice a strazilor este la un nivel foarte bun, ca urmare a faptului ca foarte multe dintre masini parcheaza la bordura; dar cel putin pe strazile principale, pe strazile mari, trebuie sa avem astfel de utilaje”.