Dragomir: Am votat Legea votului prin corespondenta in primul rand emotional, si apoi rational

P1070273

Deputatul PSD de Braila Marian Dragomir declara ca personal, a votat Legea votului prin corespondenta “in primul rand emotional, si apoi rational”. El sustine ca a votat legea amintita pentru ca “este o lege solicitata de multi cetateni romani”, dar a avut mici rezerve, pentru ca intocmirea proiectului pe ultima suta de metri, pentru a putea fi aplicat la alegerile parlamentare de anul viitor, are cu siguranta si aspecte ce puteau fi imbunatatite printr-o dezbatere publica si parlamentara indelungata.

“Este un prim pas pentru alegerile parlamentare si sunt sigur ca pana la finalul sesiunii parlamentare, vom extinde acest vot si la alegerile europarlamentare si prezidentiale.

Votul prin corespondenta a generat ample dezbateri publice si politice. Din pacate, suntem obligati sa facem distinctie iarasi intre vorbe desarte si fapte. Dl. Mihai Voicu, de la PNL, a detinut timp de 7 luni de zile functia de presedinte la Comisia pentru Cod electoral si in toata aceasta perioada,  comisia s-a intrunit mai mult sau mai putin statutar si astfel nu s-a putut discuta nici macar despre un proiect al Legii votului prin corespondenta. Surprinzator, dl. Mihai Voicu isi da demisia si PNL abandoneaza ideea acestui proiect, dar incearca sa joace politic. La doar o saptamana de la dezertarea d-lui Voicu, liberalii defilau prin Parlament cu carpe albe la subtiori, in semn de protest fata de neadoptarea acestei legi abandonate de liderul lor. In al doisprezecelea ceas, PSD isi asuma prin dl. Gabriel Vlase functia de presedinte la Comisia de Cod electoral. Comisia incepe sa lucreze, iar Autoritatea Electorala Permanenta intocmeste proiectul Legii votului prin corespondenta, care cuprinde propuneri ale tuturor partidelor. In doar trei saptamani, se voteaza in plenul Camerei Deputatilor acest proiect de lege. Se demonstreaza iarasi ca PNL se ocupa doar cu declaratii politice, proteste, demisii si in mod surprinzator, proiectul Legii votului prin corespondenta este adoptat prin implicarea PSD.

Sper sa nu votam azi un proiect de lege la presiunea strazii si maine sa se demonstreze ca la sediile unor partide sau <<case conspirative>> s-au completat buletine de vot prin corespondenta. Astfel de fapte vor conduce la disparitia votului prin corespondenta”, declara Dragomir intr-un comunicat de presa.