DRAGOMIR VREA SA ANGAJEZE INGINERI SI ECONOMISTI TINERI IN PRIMARIE. SALARIUL E DE CIRCA 1.500 LEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca isi doreste sa stimuleze tinerii sa se angajeze in institutia pe care o conduce, chiar daca salariile din administratie nu sunt dintre cele mai bune. Dragomir a explicat ca tocmai in scopul crearii conditiilor pentru ca tinerii sa participe la concursurile organizate in Primarie va propune in sedinta din aceasta luna a Consiliului Local Municipal modificarea conditiilor legate de vechimea in munca, in cazul a 21 de posturi vacante. Mai exact, este vorba despre posturile de inspector superior si principal, la care se cerea o vechime in munca de 5 sau chiar 9 ani, si care vor fi transformate in posturi de inspector asistent si debutant, la care e necesara o vechime mult mai mica: “Exista la Primaria municipiului Braila mai multe posturi vacante, dar care se puteau ocupa foarte greu, deoarece trebuia experienta de 9 ani sau de 5 ani, pentru a putea accede la examen. Si am considerat ca trebuie sa scadem foarte mult aceste conditii de vechime, pentru ca tinerii din Braila sa poata veni sa se angajeze in administratie. La aceasta sedinta a Consiliului Local vom propune o transformare a posturilor vacante, in sensul scaderii vechimii si astfel, 21 de posturi de la Primaria municipiului Braila, de inspector superior si principal, vor fi propuse ca posturi de inspector asistent cu un an vechime si debutant. Imi doresc foarte mult ca tinerii care pot si au inclinatii in acest sens, sa vina sa lucreze in administratie, sa le cream premisele pentru a aduce un suflu nou in administratia publica, dar si de ce nu, pentru a da un imbold celor care spun de foarte multe ori ca vor sa vina sa lucreze in administratie, dar nu pot avea acces, datorita unor conditii de vechime”.

Dragomir a mai spus ca posturile respective sunt pentru persoane cu pregatire universitara economica si tehnica, iar salariile la care trebuie sa se astepte cei care castiga concursurile organizate de Primarie sunt de circa 1.500 lei.

Pe de alta parte, edilul sef a precizat ca la concursurile organizate deja pentru posturi de jurist in Primarie s-au prezentat doar 2 persoane si niciuna n-a luat examenul: “Consiliul Local a aprobat scoaterea la concurs a doua posturi de jurist: unul era debutant si unul era cu experienta de un an. Din pacate, au existat doar 4 doritori; in ziua concursului s-au prezentat doar 2. Si poate nu au avut o zi optima, favorabila, cu inspiratie – din pacate, nu a luat niciunul dintre cei doi concursul si acesta va fi motivul pentru care il vom organiza inca o data”.