DRAGOMIR: VREAU CA ANUL VIITOR BRAILA SA PRIMEASCA PREMIUL PENTRU EXCELENTA IN CURATENIE

Dupa Premiul pentru Excelenta in Iluminat Public, urmeaza Premiul pentru Excelenta in Curatenia orasului. Cel putin asta spera primarul Marian Dragomir, care a primit zilele trecute, in numele Brailei, la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, Premiul pentru Excelenta in Iluminat Public.

Edilul sef spune ca vrea ca anull viitor, Braila sa exceleze in domeniul salubritatii si se bazeaza in acest sens pe investitiile facute recent in firma Eco SA, la care actionar majoritar este Consiliul Local Municipal, dar sip e ceilalti operatori de profil, precum si pe cetateni: “Ne propunem ca pentru anul 2018 sa castigam un premiu in zona investitiilor in salubrizare si colectare selectiva a deseurilor. Ati observat ca la ultima sedinta de CLM din luna octombrie, Primaria municipiului Braila a acordat o investitie de 2 milioane euro in societatea Eco, pentru a achita acele datorii istorice ale societatii, dar si pentru a o retehnologiza.

Astazi o sa va invitam la un punct gopodaresc care arata foarte modern, care genereaza colectarea selectiva si care trebuie sa devina un exemplu si la anul sa avem foarte multe astfel de puncte gospodaresti in municipiul Braila. Punctul gospodaresc este o investitie privata a celor de la Braicata, pentru ca iata, dupa exemplul pe care noi l-am dat la Eco cu acele investitii si semnalul de alarma pe care l-am tras, societatile private din Braila isi arata disponibilitatea de a realiza investitii in domeniul salubrizarii, astfel incat sa-si pastreze sectorul de activitate si sa poata sa desfasoare acest serviciu si in anii urmatori.

Noi dorim sa luam la anul Premiul de Excelenta si pentru investitiile facute in salubritate, dar si pentru cel mai curat oras”.

Intrebat daca nu i se pare ca exagereaza cand tinteste sa obtina in 2018 Premiul de Excelenta in Curatenie, in conditiilein care in prezent am putea candida cu succes la Premiul pentru cel mai murdar oras, primarul ne-a raspuns: “As putea sa spun <<unul dintre cele mai curate orase>>. Dar repet: avem planuri mari pentru investitii in salubrizare anul viitor si cred ca pe langa investitiile Primariei, este si rolul fiecarui brailean sa incepem sa colectam selectiv si sa respectam orasul nostru”.

Precizam ca punctul de colectare modern realizat de Braicata (foto) a costat circa 12.000 lei.