DRAGUT: NU-I POT EVACUA PE COMERCIANTII CU CARE NE JUDECAM, ATAT TIMP CAT NU EXISTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA

Directorul SC Administratia Pietelor si Targurilor (APT) Braila, Meluta Dragut, declara ca societatea pe care o conduce nu are dreptul legal sa evacueze cei circa 80 de comercianti care nu mai au contract din spatiile pe care ei le ocupa, atat timp cat exista procese pe rol, pe aceasta tema. Dragut mai spune ca din punct de vedere legal, SC APT nu-i poate obliga pe comerciantii respectivi nici sa plateasca o chirie pentru spatiile pe care le ocupa, dat fiind ca instanta va decide in spetele respective. In acest context, a explicat directorul APT, unii comercianti platesc, altii nu, dupa cum au dorit fiecare, urmand sa se regleze chestiunile financiare intre parti atunci cand va fi data o sentinta definitiva.

In ceea ce-i priveste pe cei care au dorit sa plateasca totusi o suma lunara in contul chiriei, spune Meluta Dragut, in lipsa unui contract valabil, ei achita suma prevazuta in contractul anterior: “Noi incasam <<lipsa folosinta>>. Deci oamenii nu au contract la noi, dar au ramas sa-si plateasca chiria cat le-a fost stabilita inainte, nu l-am stabilit eu alta chirie. Unii platesc, altii nu. Ei sunt in spatii, nu-i pot evacua atat timp cat nu am o hotarare definitiva si irevocabila. Atat timp cat sunt in litigiu cu dumnealor, daca vor sa plateasca, bine, daca nu, eu nu am nicio parghie sa-i oblig. Doar instanta va decide”.

Pe de alta parte, Dragut neaga categoric afirmatiile liberalului Alexandru Danaila privind faptul ca intr-o situatie similara, cu cativa ani in urma, Curtea de Conturi ar fi obligat APT sa restituie toti banii incasati de la comerciantii care nu aveau un contract cu Administratia Pietelor: “Nu, astea sunt aberatii! Dumnealor au memorie scurta, nu stiu ce-au facut? Dar documentele vorbesc, pentru ca sunt datate, sunt semnate de dumnealor”.