Drogeanu: „Ce facem cu Stadionul Municipal? Unde joacă Dacia Unirea?”; Primarul Dragomir: „Dacia Unirea este o echipă privată. Anul trecut au dat banii înapoi, pentru că nu au putut justifica sumele primite de la Primărie”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) declară că Municipalitatea face tot ce depinde de ea, în limitele legale și în limitele bugetului pe care îl are, pentru a suține sportul local, inclusiv în a reabilita Stadionul „Progresul” și Stadionul Municipal. Dragomir nu este însă de acord cu ideea de a repara „pe ici pe colo, prin punctele esențiale”, Stadionul Municipal, pentru ca acesta să poată fi folosit până când vor începe lucrările propriu-zise pentru reabilitarea întregului obiectiv. El a comentat că asta ar  însemna să se lucreze cu „jumătăți de măsură”, iar Primăria nu face așa ceva. În plus, edilul șef spune că nici nu ar fi legal ca Municipalitatea să cheltuiască bani publici pentru astfel de reparații „pe bucăți”, după care, peste câtva timp, să se aloce din nou bani publici pentru reabilitarea întregului stadion.

Subiectul a fost discutat în cea mai recentă ședință CLM Brăila, când consilierul liberal Alexandru Drogeanu (foto) a întrebat: „Ce facem cu Stadionul Municipal? Măcar reabilitare… Dacă Dacia Unirea promovează în Divizia B nu are unde să joace meciurile, pentru că în municipiul Brăila, în județul Brăila nu există stadion, teren pe care Federația Română de Fotbal să-l omologheze. Ce facem? Unde jucăm?”.

„Eu aș vrea să faceți o distincție în primul rând între echipele private și echipele publice (aluzie la faptul că Dacia Unirea Brăila este un club privat – n.r.).

În al doilea rând, nu vreau să mă refer la faptul că anul trecut Primăria municipiului, în mandatul meu, a acordat finanțare echipei la care faceți dvs referire, dar datorită unor probleme privind decontarea sau mai bine zis lipsa documentelor sau încercarea de dublă finanțare, atât de la CJ, cât și de la Primărie, pe aceeași factură, după vreo trei adrese privind transmiterea documentelor către Parchet, echipa la care faceți dvs referire a venit și a adus banii înapoi, pentru că nu a putut justifica sumele primite. N-aș vrea să facem foarte multe discuții aici, pentru că e suficient ceea ce v-am spus; eu am să mă refer doar la Stadionul Municipal și nu la echipe private, deoarece partea de organizare și contabilitate a acestora nu este atributul Primăriei municipiului.

Stadionul Municipal în momentul de față este într-o stare care are nevoie de reabilitări. Noi am inclus în buget suma pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a DALI-ului, dar dvs, liberalii, nu ați votat acest buget. Acest proiect va fi depus la Compania Națională de Investiții (CNI), ca urmare a faptului că Primăria Brăila nu deține în momentul de față în buget zeci sau sute de milioane de euro necesare pentru reabilitarea stadionului. Ca urmare a faptului că investiția la un stadion este una foarte, foarte mare, noi ne dorim ca această investiție să fie făcută de CNI, a răspuns Dragomir.

„Eu m-am referit strict la infrastructură, la suprafața de joc a terenului și la reabilitarea tribunei I și bineînțeles vestiare, tuneluri, toalete. Știu că sunt necesari foarte mulți bani pentru construirea unui nou stadion. De aceea măcar atât să facem; și o să vin și cu un proiect în privința asta.”

„Nu veniți cu jumătăți de măsură, vă rog frumos. Noi, aici, la Primărie, ne-am obișnuit ca atunci când reabilităm ceva să reabilităm cu totul, nu cu jumătăți de măsură, să aruncăm banii pe fereastră. La fel ca la Stadionul Progresul, unde va fi reabilitată întreaga infrastructură, și la Municipal este nevoie exact de același lucru, nu o bucată anul acesta, una peste cinci ani și tot să peticim așa mereu”.

„Și când se va reabilita Stadionul Municipal? O să treacă cel puțin 3-4 ani de zile până se fac lucrările…”

„Noi în perioada următoare vom lansa licitația. Din momentul în care lansăm licitația totul depinde de procedura legală privind termenele, posibilele contestații și evoluția în acest sens, lucruri pe care nu le gestionează Primăria”, a răspuns Marian Dragomir.