Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

Joi, 11 mai, începând cu ora 16.30, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va avea loc o dublă lansare de carte – „Elitre” și „Spre nord, prin sud”, ambele semnate de Liliana Toma.

Prezintă: prof. dr. Valentin Popa și prof. dr. Viorel Coman.

Moderează: Laura Caplea, bibliotecar.

Pe lângă cele patru cărți publicate („Secretele lui Polichinelle”, aforisme, 2019, „Podul cu oglinzi”, proză scurtă, 2020 , „Spre nord, prin sud”, eseuri, 2022 și „Elitre”, proză scurtă, 2022), Liliana Toma pregătește un nou volum de poezii – „Vis cu puncte cardinale”, aflat în curs de apariție.

Activitatea literară a autoarei cuprinde publicații în revistele: „Casa Speranței” – Brăila, „Vatra Veche” – Târgu Mureș, „Leviathan” – București, „Glasul iubirii” – Curtea de Argeș, „Climate literare” – Târgoviște, „Luceafărul literar și artistic” – Brăila, „Cuvânt românesc” – Madrid (Spania), „Bumerang literar” și „Emoții și Lumină” – Sydney (Australia). De asemenea, a prefațat și a scris numeroase recenzii și cronici de carte.

În prezent este membră în Cenaclul literar – artistic „Casa Speranței” și în Cenaclul „Alter Ego” din Brăila. A primit în 2020 Premiul al doilea la Concursul Național de Proză „Alexandru Odobescu” la Călărași și în 2022 Premiul al doilea la Concursul de Proză Scurtă „Polaris” de la București.