DUMINICA, 23 FEBRUARIE, LA CAMINUL CULTURAL – CEA DE-A II-A EDITIE A “SEZATORII DE LA VIZIRU”

Duminica, 23 februarie, la ora 16:00, va avea loc cea de-a II-a editie a “Sezatorii de la Viziru”, desfasurata sub genericul Copiii, apostolii lui Hristos in familie”. Manifestarea este organizata de Asociatia Grupul de Initiativa Viziru, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Primaria Comunei Viziru si Parohia Viziru de Jos si se va desfasura la Caminul Cultural din comuna.

<<“Sezatoarea de la Viziru” are drept principal scop promovarea vechilor traditii locale, demult uitate. Vom avea ateliere de cusaturi pe etamina in punct romanesc, tors, tricotat si crosetat, impletit cu andreaua si cu iglita, framantat si modelat aluatul si in premiera, din partea Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale vom avea si un mester olar. Vor fi confectionate martisoare care vor fi vandute, iar cu banii obtinuti vom face o bucurie unui numar de 200 de batrani de la azil, unde vom si prezenta un concert de 8 Martie.

Vor fi prezenti pe scena Corul “Nectar” al Parohiei Viziru de Jos, Grupul “Sf. Ioan Iacob” al Parohiei Radu Voda, Corul “Crromatic” al romilor din comuna Viziru, Corul “Floricica” al Scolii din Viziru, Corul barbatesc din Viziru si Ansamblul de dansuri populare “Garofita”, din satul Lanurile. De asemenea, zece solisti vor interpreta melodii populare, singuri sau impreuna cu parintii si bunicii lor>>, se arata intr-un comunicat transmis de Virgil Burcus, reprezentantul Asociatiei Grupul de Initiativa Viziru.