Dunărea Brăila s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României Răureni: Dunărea Brăila – SCM Gloria Buzău, scor final 31 – 25

Handbalistele de la Dunărea Brăila au câștigat astăzi pe teren propriu cu scorul de 31 – 25 (16-13), partida împotriva echipei SCM Gloria Buzău din optimile de finală ale Cupei României. Astfel, Brăila s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României Răureni.

Au marcat pentru Brăila: Kanaval M. (8), Gonzales M. (6). Lavko J. (4), Araujo L. (2), Shmelzer M. (2), Da Rocha F. (3), Venancio L. (3), Udriștioiu A. (1), Liscevic K. (1), Quintino J. (1),

“A fost o victorie muncită, însă mult mai grea decât meciul trecut cu Buzău. E clar că Buzăul a tratat foarte serios această competiție și a venit să se bată pentru calificare. Prima repriză a fost dificilă, puteam intra la pauză cu o diferență mai mare dacă fetele erau mai atente pe faza de atac. În a doua repriză am început tare din primele secunde și am pus pe tabelă o diferență cât de cât liniștitoare, în ultimele 10 minute a fost o diferență de aproape 10 goluri. Am avut șansa și ocazia să dau tuturor fetelor minute să joace în acest meci și sunt bucuros că am câștigat și ne-am calificat și toată lumea este sănătoasă.

Următoarele două meciuri vor fi foarte grele, cu Baia Mare și Bistrița, două echipe care joacă handbal, două echipe dificile. Pentru mine este o perioadă destul de grea, pentru că fetele vor pleca la echipele naționale și ce îmi doresc foarte mult este ca ele să se întoarcă sănătoase. Asta este cea mai mare dorință a mea, ca atunci când ne vom reîntâlni la Brăila toată lumea să fie sănătoasă și să putem să începem de acolo de unde am rămas. Așteptăm acum și tragerea la sorți, sperăm să avem noroc și dacă avem noroc ne putem califica în final four, ceea ce va fi extraordinar pentru noi și pentru publicul brăilean”, a declarat Costică Buceschi, antrenorul principal “Dunărea” Brăila.

”Mi se pare o senzație super să joc atât de mult în fața atâtor persoane. A fost mult mai greu față de ultima dată când am jucat contra Buzăului. Rezultatul este același, dar a trebuit să luptăm mult pentru asta. Avem o energie grozavă și am crescut mult în ultima vreme. Cred că apărarea noastră este foarte importantă și știm asta, aceasta fiind din ce în ce bună. De asemenea, portarii noștri sunt geniali, fapt care ne ajută să câștigăm cu multe goluri”, a declarat Mireya Gonzales, jucătoarea “Dunării” Brăila.

Următorul meci pentru Dunărea Brăila va fi în campionat, pe data de 12 martie, pe teren propriu, cu CS Minaur Baia Mare.