„Dunărea Mea” – Concurs național și spectacol de muzică populară la Brăila

Vineri, 9 decembrie, la ora 13.00, la Casa Tineretului din Brăila se va desfășura prima ediție a Concursului național de muzică populară pentru copii „DUNĂREA MEA”. Manifestarea este organizată de Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei municipiului.

În urma preselecției desfășurate pe 28 noiembrie au fost admiși în concurs 45 de tineri interpreți de folclor din țară (Bacău, Brăila, București, Constanța, Doicești – Dâmbovița, Focșani, Galați), dar și din Republica Moldova, care se vor întrece pentru câștigarea Marelui Premiu și a premiilor pe patru categorii de vârstă.

De asemenea, începând cu ora 18.00, va putea fi urmărit un spectacol susținut de:

-interprete consacrate ale muzicii populare românești – Maria Murgoci (profesor, solistă și manager al Ansamblului folcloric „Țara Vrancei”) și Marieta Ion (profesor și solistă a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” Galați);

– tineri interpreți (absolvenți ai Școlii) – solista Nicoleta Ghelase (câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și a Premiului III la cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, Brăila, 2022), naistul Cristian Andrei (câștigător a numeroase premii la concursuri naționale) și solista Denisa Negoiță;

– Grupul vocal „Flori dunărene” (coordonat de doamna profesor Marieta Ion);

– Formația de dansuri populare „Flori de Bărăgan” de la secția externă Dudești-Tătaru (coordonată de prof. Marcela Crăciun).

Prezentatori vor fi Adrian Radu și Denisa Negoiță.

Seara se va încheia cu festivitatea de premiere.

Intrarea este liberă pe parcursul întregului eveniment.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns