După 3 trei ani de mandat, senatorul Hangan (AUR) are dificultăți în a spune un lucru pe care l-a făcut pentru Brăila. El admite însă că e tentat să candideze pentru un nou mandat

După 3 ani de mandat ca senator AUR de Brăila și după ce a fost mai scump la vedere decât aurul, senatorul Andrei Hangan are mari dificultăți în a spune câteva lucruri concrete legate de Brăila în rezolvarea cărora s-a implicat direct în perioada amintită.

Prezent astăzi la o conferință de presă organizată la AUR Brăila și întrebat în legătură cu faptul că subit, cu un an înainte de alegeri, pare să fie dornic de apariții publice și de discuții cu presa, Hangan a declarat că „a fost activ și în teren în toți ăștia trei ani, doar că n-a ieșit public, pentru că era singur”, însă situația s-a schimbat, pentru că „a făcut acum mai mulți pași înainte și a consolidat o echipă puternică de specialiști din toate domeniile” la AUR Brăila.

Dat fiind că parlamentarul a vorbit despre lucruri pe care intenționează să le facă în următoarea legislatură, l-am întrebat dacă asta înseamnă că are de gând să mai candideze pentru un mandat de senator. Hangan a răspuns că încă nu s-a gândit la acest lucru nici el, nici partidul, după care, la insistențele noastre, a completat: „M-am săturat, dar mă tentează. Aș vrea să fac mult mai multe și pentru țară, și pentru Brăila. Nu sunt brăilean, dar suntem un partid, suntem o echipă și avem o cauză”.

El a mai afirmat că dacă se va pune problema unei noi candidaturi, ar fi interesat de un nou mandat ca reprezentant al județului Brăila.

În acest context, Hangan a fost rugat să spună câteva lucruri concrete legate de Brăila de care s-a ocupat și pe care eventual le-a rezolvat, ca senator. Întrebarea l-a pus în încurcătură, acesta afirmând mai întâi că nu-i vine în minte niciun subiect anume, după care, la insistențele noaste, a vorbit despre faptul că în perioada COVID „realizarea cea mai mare a AUR a fost că aceea că am stopat legea care impunea purtarea obligatorie a măștii la serviciu”.

După observația noastră cu privire la faptul că aceea nu este o chestiune care privește punctual județul Brăila și nici nu este nici o realizare a sa, personală, Hanganu s-a reorientat și a declarat că o temă importantă legată de județul Brăila, în care s-a implicat personal, a fost cea legată de calitatea apei potabile: „O problemă a județului foarte mare este apa, calitate apei potabile. Și am făcut sesizări nenumărate. Deci primind de la cetățeni sesizările, le-am dat mai departe și am încercat să rezolv. V-am spus, suntem în opoziție și cam puține putem să le rezolvăm, dar sesizările s-au făcut”.