După ce a fost criticat că a ținut Topul Firmelor Brăilene pe șest, Fusea o dă iar cu oiștea-n gard: a trimis presei un comunicat în care este prezentat discursul lui, dar nu și care sunt firmele premiate

L-am supărat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila, Ștefan Fusea, cu comentariile mele răutăcioase legate de Topul Firmelor Brăilene, la care presa n-a fost invitată. Am zis că nu e în regulă ca la unicul eveniment de amploare organizat de CCIA Brăila în acest an (că Târgul de Agricultură a murit, lăudată fie-i amintirea!) să nu fie invitați și ziariștii, ca să afle și brăilenii care sunt firmele locale care au avut cele mai bune rezultate în condițiile economice grele de anul trecut. Să faci un astfel de top și să nu-l mediatizezi e noaptea minții, dar mă rog, fiecare face imagine instituției pe care o conduce după cum consideră de cuviință.

Evenimentul despre care vorbesc s-a petrecut joi, 17 septembrie, iar de atunci și până azi, cei de la CCIA Brăila nu au catadicsit să dea publicității ceva informații cu privire la ce s-a întâmplat acolo, măcar pe contul instituției lor, pe Facebook. Tot ce au postat pe această temă au fost 5 fotografii preluate de la vicepreședintele CJ Brăila, Ionuț Dobre, prezent la eveniment. Norocosul, el a fost invitat… Nu mai putem de invidie! De-aia l-am și pârât, să știe Fusea de unde i se trage. Că dacă nu dădea Dobre din casă, nu afla nimeni că a avut loc Topul Firmelor Brăilene și nu se mai lega nimeni de CCIA.

După ce am publicat răutățile cu pricina, domnul președinte mi-a transmis că nu a fost „pe șest”, cum am zis eu și mi-a trimis un anunț postat pe contul de Facebook al CCIA pe 9 noiembrie. Și mi-a mai zis că dacă ziariștii voiau să vină, puteau să vină.

Unu, că instituția amintită are o activitate atât de dinamică și organizează atâtea evenimente de interes public, încât nu se uită niciun ziarist pe contul ei.  De-aia n-am văzut niciunul anunțul. După cum spuneam mai sus, erau doar două evenimente pe an, Târgul Național de Agricultură și Topul Firmelor Brăilene. Și unul nu mai e. Iar al doilea e ca și cum n-ar fi.

Doi: dacă ditamai președintele CCIA consideră că la un eveniment de amploarea pe care ar trebui să o aibă Topul Firmelor Brăilene (nu știm dacă a avut-o, că n-am fost acolo), tratezi presa la modul „am pus un anunț pe contul de FB al instituției; dacă ziariștii vor să vină, să vină”, nu mai am ce comenta…

Singurul eveniment la care ne-am dus neinvitați în ultima perioadă a fost inaugurarea Muzeului Umorului, unde n-a fost invitat nimeni, nici măcar autoritățile locale. La Muzeul Umorului a fost fără invitație și am văzut acolo o mulțime de caricaturi. Dacă știam că e ca la Muzeul Umorului, veneam neinvitați.

Domnul președinte mi-a mai transmis un document intitulat „comunicat ziar” și o mulțime de fotografii. Câteva erau imagini din sală, iar restul erau cu el, alături de diverși câștigători.

I-am răspuns că nu mă mai interesează comunicatul lui, fiindcă n-o să scriu despre Topul Firmelor Brăilene la 4 zile după ce a avut loc evenimentul. Am transmis însă colegilor comunicatul, ca să vedem măcar așa, pentru informarea noastră, ce firme au fost premiate. Și am constatat că e în continuare ceva de noaptea minții: în comunicat ni se spune pe două pagini pe ce criterii s-a întocmit topul, ce gen de firme au fost incluse în evaluare, ce gen de firme au fost excluse, câte firme sunt înregistrate în Brăila, câte zeci de firme s-au plasat pe primele poziții ale topului și ce a declarat mult iubitul și stimatul președinte în deschiderea evenimentului.

Un singur lucru nu se precizează: care sunt firmele care au fost premiate în cadrul Topului Firmelor Brăilene…

Domnul președinte mi-a mai reproșat că noi, ziariștii, nu respectăm oamenii de afaceri, care muncesc din greu și plătesc taxe și impozite. Cum ar veni, ei, oamenii de afaceri, ne țin pe noi, amărâții care considerăm că „facem o afacere” doar atunci când cumpărăm ceva la preț de chilipir și care consumăm banii publici.

Așadar, ce-am aflat până acum cu privire la Topul Firmelor Brăilene sunt următoarele lucruri: firmele care au fost prezente la evenimentul respectiv sunt membre ale CCIA și plătesc cotizație la CCIA, la care Fusea este președinte. Firmele prezente la Topul Firmelor Brăilene au plătit o taxă de câteva sute de lei (așa ne-au spus unii dintre cei  care au fost acolo), ca să participe la evenimentul în cadrul căruia își primeau premiul, fiindcă s-a lăsat cu masă și cântec (nu știm dacă și dans), deci au fost cheltuieli. Evenimentul s-a ținut la o sală de evenimente care îi aparține lui Fusea.

Fusea a declarat la eveniment: “Doresc să reafirm faptul că Brăila are un potențial mare de dezvoltare și că sunt încrezător în puterea antreprenorilor locali de a dezvolta business-uri puternice.

Sunt încrezător în special în dezvoltarea sectorului agricol și de procesare a produselor agricole, dar și a industriei – în special cea care are legătură directă cu agricultura.

Putem face mai mult în privința dezvoltării la Brăila a unui centru universitar puternic, care va fi un motiv pentru rămânerea tinerilor pe plan local și atragerea companiilor pentru a investi în Brăila.

Acum premiem liderii! Adică pe acei manageri și antreprenori care au înțeles ca etică în afaceri nu este doar un concept, că reputația se construiește greu și au învățat că forța unui proiect reușit stă în oamenii din spatele lui, în creativitatea, pasiunea, implicarea și tenacitatea pe care aceștia le arată zilnic.

Sunt onorat să felicit și să urez succes tuturor firmelor clasate în Top, celor nominalizate la Trofee și Distincții de excelență, precum și celor 95 firme brăilene care au reușit performanța de a ocupa unul din primele 10 locuri în Topul Național al Firmelor organizat de Camera de Comerț și Industrie a României”.

Avem și vreo câteva zeci de poze pe care ni le-a trimis Ștefan Fusea, cu el alături de diverse persoane, dacă vă interesează.

Dacă vă interesează mai mult de atât înseamnă că nu știți ce e cu adevărat important. Ce contează că nu știm care sunt liderii ăia de care vorbea el? Știm cine e El Lider Maximo: el.

Ăsta-i respectul pe care-l are președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea pentru presă și ăsta-i respectul pe care-l are pentru firmele care au fost premiate.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns