După ce a pus cruce Târgului de Agricultură, CCIA Brăila a făcut pe șest Topul Firmelor Brăilene. Culmea penibilului: singura informație despre acest eveniment pe contul CCIA este reprezentată de o distribuire a celor 5 fotografii postate de un participant

La mijlocul săptămânii trecute a avut loc Topul Firmelor Brăilene, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila. N-ați știut nimic despre asta? Nici noi, ziariștii. Am aflat câte ceva ieri, când am văzut pe o rețea de socializare fotografiile de la manifestarea care cu ani în urmă era un eveniment în urbe și care de ceva timp a intrat în anonimat. Și să știți că nu au făcut-o noaptea, ca hoții; au făcut-o pe șest, ca oamenii de afaceri implicați în ceva de care e mai bine să nu se știe.

Domnul Ștefan Fusea (în caz că nu știți, e președintele CCIA Brăila) are preocupări importante, are afaceri majore, e prea sus ca să mai dea atenție presei locale. El a uitat numerele de telefon ale ziariștilor de pe vremea când și-a pierdut scaunul un fost președinte CJ Brăila care era nemulțumit de modul în care mergea treaba cu externalizarea serviciilor de preparare și distribuire a hranei pentru bolnavii internați în Spitalul Județean Brăila și o declara public. Atunci când apăreau în presă declarațiile acide ale acelui președinte, Fusea lua foc și dădea telefoane ziariștilor, pe care îi amenința că îi dă în judecată, fiindcă îi afectează imaginea firmei (aia care prepara mâncarea bolnavilor). În rest, dacă nu arde (ceva legat de bucătăria Spitalului Județean Brăila), domnul președinte n-are treabă cu presa, o ignoră cu grație.

Sau poate pur și simplu n-are cu ce să se laude, în calitate de președinte al CCIA, așa că n-are ce vorbi cu ziariștii. Dacă ne uităm în urmă, în presa locală, se observă lesne că nu s-a mai scris de o grămadă de vreme despre ceva semnificativ făcut de CCIA. O instituție care ar trebui să fie vizibilă în spațiul public și semnificativă în comunitate se scaldă în anonimat. Ultima oară când am auzit de CCIA era în urmă cu câteva luni, când s-a aflat că a murit Târgul de Agricultură. Odihnească-se în pace! Oricum trăgea să moară de ceva timp, nu a fost o surpriză.

Onor conducerea CCIA tratează cu sictir nu doar presa, ci își tratează cu sictir și propria instituție, dovadă că nici astăzi nu a apărut pe contul CCIA Brăila o postare proprie cu privire la evenimentul din 17 noiembrie, cu fotografii și o prezentare a topului propriu-zis, ca să afle și brăilenii care sunt firmele care au obținut cele mai bune rezultate în anul care a trecut.

Noroc cu vicepreședintele CJ Brăila, Ionuț Dobre, care ține un jurnal public al tuturor manifestărilor la care se duce și care și-a pus pozele pe FB, ca să se vadă că era și el printre premianți (adică era el, ca reprezentant al CJ Brăila și premianții). CJ Brăila, care are în subordine Spitalul Județean Brăila, înțelegeți?

Dar să nu fim răutăcioși, că erau acolo și reprezentanții Primăriei…

CCIA a distribuit pe contul său de FB cele 5 fotografii postate Dobre de la Topul Firmelor Brăilene. Asta e tot. Cât de penibili pot să fie, ca organizatori, având în vedere că este cel mai important eveniment organizat de ei în acest an?!

„Luați-vă diplomele și sictir!” cam asta înțeleg eu ca fiind și mesajul transmis firmelor care meritau să fie prezentate public și onorate și în acest fel pentru rezultatele obținute. Dar dacă CCIA n-a postat pe contul propriu nicio relatare cu privire la Topul Firmelor Brăilene, de ce să ne mirăm că nu a transmis presei măcar un comunicat post factum despre acest subiect?

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, deci nu putem avea pretenția noi, ziariștii…

Întrebare întrebătoare: Domnule președinte Fusea, dacă închiriem fiecare câte un birou la dvs în clădire, de la anul ne invitați la unicul eveniment de interes comunitar pe care-l organizează CCIA Brăila?