După ce-am văzut-o evoluând 10 ani ca și consilier municipal, încă ne întrebăm: cine este Loredana Badiu? Și de ce a ajuns subprefect?

N-o cunosc pe Loredana Badiu. O știu doar din vedere, pentru că am văzut-o stând cuminte în scaun lună de lună, în ultimii 10 ani, la ședințele de Consiliu Local Municipal, dar nu pot spune ceva concret despre ea, fiindcă n-am auzit-o vorbind decât de vreo 2-3 ori în toată această perioadă și niciodată n-a fost ceva memorabil.

Din câte îmi amintesc, despre ea n-am scris decât o dată în ultimii 10 ani – când s-a plâns într-o ședință CLM că liberalii o fac să-și piardă timpul cu declarațiile lor politice, la discuția bugetului pe anul 2021. Probabil că se grăbea să ajungă la serviciu, să numere banii…

După ce azi a fost numită subprefect, i-am întrebat și pe câțiva dintre colegii din presă ce știu despre ea și răspunsul a fost același: „Mai nimic. Știm cum arată”. Iar în cazul lui Alin Cristea (debrăila.ro), completarea după „Știu cum arată” a fost „Și aici, cu rezerve! Eu o mai confund și cu Meluța”.

Singurul lucru cu care s-a remarcat Loredana Badiu (PSD) a fost că a comentat „sictir!” pe o rețea de socializare, la postarea unui brăilean care a făcut mișto de candidatul PSD Viorica Dăncilă, la alegerile prezidențiale. De atât a fost capabilă Badiu, o femeie la 50 de ani, care era la vremea respectivă consilier municipal (vorbesc de vârstă ca de un posibil reper privind maturitatea la care ne-am putea aștepta): „Sictir!”.

Și când te gândești că lucrează la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”… E doar contabilă, ce-i drept, dar te-ai gândi că, în principiu, ai învăța ceva pe partea de bune maniere, interacționând cu profesorii ani la rând. Cu asemenea comportament, nu e de mirare că a fost desemnată în AGA la Administrația Piețelor…

Întrebată de internautul cu pricina „De ce bre?”, a răspuns „Este d’aia”. Alt răspuns care emană o educație aleasă…

În acest context, nu pot să nu mă întreb: ce o recomandă pe Loredana Badiu pentru funcția de subprefect?

Vocea și talentul? Inteligența ieșită din comun? Educația? Personalitatea efervescentă? Experiența administrativă?

Faptul că a participat în tăcere la ședințele CLM timp de 10 ani se pune ca „experiență administrativă”?

Ce spune despre tine faptul că după ce te-ai  întâlnit lunar, timp de 10 ani, cu niște ziariști – adică niște oameni care, prin natura meseriei, sesisează detalii pe care oamenii obișnuiți nu le sesizează întotdeauna -, aceștia nu au de spus despre tine decât „Știm cum arată… și asta, cu rezerve”?