Dupa ce a negat ca PMP voteaza pro-Iohannis, Botea se lauda acum cu victoria acestuia

P1080910

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, s-a declarat astazi extrem  de multumit de victoria in alegerile prezidentiale a liberalului Klaus Iohannis si se lauda ca organizatia sa a avut o contributie importanta la rezultatul obtinut de acesta la nivelul judetului Braila: “PMP, alaturi de toate partidele de dreapta, isi manifesta satisfactia si bucuria ca in momentul de fata, presedintele ales al Romaniei este domnul Klaus Iohannis. Felicit organizatia ACL, PDL si PNL pentru efortul depus la Braila pentru obtinerea unui rezultat foarte bun si noi, prin activitatea pe care am desfasurat-o in aceasta perioada, ne-am aliniat tuturor fortelor de dreapta si am reusit, cred, prin efortul nostru, sa aducem procente importante pentru obtinerea rezultatului final”.

L-am intrebat pe Botea daca isi mai aminteste ca in urma cu circa doua saptamani, declara ca PMP isi indeamna sustinatorii sa dea un vot “anti-Ponta”, dar a negat categoric ca acest lucru inseamna un vot pro-Iohannis si a precizat ca poate insemna si absenta de la vot. Liderul PMP ne-a explicat ca partidul sau nu a vrut sa-si faca publica strategia de campanie pentru turul II, pentru ca PSD sa nu se foloseasca de acest lucru(?!): “De ce am spus asa? Pentru ca noi nu dorim in momentul de fata sa facem alte afirmatii decat cele pe care le-am facut atunci, in speta, <<un vot anti-Ponta>>. Noi, in organizatie, am stiut exact ceea ce avem de facut si de obicei, strategia pe care o ai in campanie nu o dai publicitatii, pentru ca adversarul sa foloseasca aceste lucruri”.

Intrebat, in continuare, de ce a reactionat atat de vehement si a catalogat drept o “minciuna” si pancarta cu sloganul “PMP voteaza Iohannis” aparuta la mitingul organizat la venirea lui Klaus Iohannis in Braila – despre care mai spunea “asa ceva este o mizerie cu care partidul nostru nu are nicio legatura!” -, Botea a raspuns: “Era mincinoasa pentru ca nu era pancarta noastra! Dar noi am votat Iohannis, absolut! Noi am considerat ca este mult mai bine ca sa nu iesim in fata si sa spunem lucruri mai mult decat am spus… Noi i-am lasat pe altii sa iasa in fata, noi ne-am facut treaba conform strategiei pe care am stabilit-o cu conducerea partidului si am considerat ca informatiile pe care trebuie sa le dam publicitatii sa fie cat mai… sa nu fi atat de clare, pentru ca cei de la PSD sau cel care era contracandidatul nostru sa aiba posibilitatea sa-si faca o strategie contra a ceea ce am facut noi”.