După ce o grindă ornamentală s-a prăbușit astăzi de la etajul VI al Spitalului Județean Brăila, președintele CJ a cerut ca toate clădirile care funcționează ca instituții spitalicești să fie verificate și expertizate

După ce o grindă ornamentală s-a prăbușit astăzi de la etajul VI al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, aterizând pe copertina de la intrarea în clădire, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, declară că a cerut ca toate clădirile care funcționează ca instituții spitalicești să fie verificate și expertizate, „pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”.

Chiriac a postat pe o rețea de socializare un comentariu pe această temă: „Un eveniment nefericit a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. Un ornament din beton s-a desprins de la etajul VI și a căzut peste o copertină. Nu s-au înregistrat victime, din fericire. Aceste lucruri nu ar trebui să se întample, iar în sensul acesta Consiliul Județean Brăila a accesat peste 38 milioane lei, din care 15 milioane reprezintă fonduri europene prin pentru reabilitarea corpului A al Spitalului. Proiectul este în licitație!

Am cerut astăzi ca toate clădirile care funcționează ca instituții spitalicești să fie verificate și expertizate pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete!”.

Chiriac se arată deranjat de faptul că președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a  comentat situația de la Spitalul Județean și spune că „niciun guvern PNL nu a ajutat Brăila în modernizarea spitalelor”: „Văd cum tabăra galbenilor se agață cu disperare de lucrurile nefericite care se întâmplă la spital. Însă niciodată nu au oferit niciun sprijin. Niciun guvern PNL nu a ajutat Brăila în modernizarea spitatelor, cu atât mai mult în alocarea de sume de bani care să permită reparații rapide în unitățile sanitare, nu mai vorbim de Spitalul Regional cu care s-a lăudat în iunie 2020, dar l-a «abandonat» imediat după ce și-a văzut sacii în car!

E mai ușor să comentezi decât să pui osul la treabă și să ajuți cu ceva. N-am primit niciodată vizita niciunui aruncător de comunicate de presă care să se intereseze de proiectele județului și care să vină cu soluții în modernizarea sistemului sanitar, infrastructurii, etc!”.