Dupa ce i-a racolat membri la greu, Botea de-abia asteapta sa fie frate cu Nazare

P1070407  10811466_866226403408883_430169091_n

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este pregatit, ba chiar spune ca asteapta cu nerabdare  momentul in care organizatia sa va colabora indeaproape cu liberalii si democrat-liberali locali (reuniti acum in marele PNL). Botea considera ca sarbatorirea in comun, la sediul PDL, in noaptea zilei de 16 noiembrie, a victoriei lui Klaus Iohannis la presedintia Romaniei, a fost doar primul pas dintr-o lunga si fructuoasa colaborare a “basistilor” – cum s-a exprimat astazi PMP-istul brailean Roman Pandelia – cu liberalii locali. Entuziasmul liderului PMP in ceea ce priveste infratirea cu organizatia liberala condusa de Catalin Boboc si Alexandru Nazare vine dupa ce, pana in urma cu o luna, Botea racola la greu oameni din PDL-ul lui Nazare, explicand ca acestia nu mai suporta conducerea in stil arogant a democrat-liberalului.

L-am intrebat astazi pe Viorel Botea daca s-a simtit bine in sediul PDL duminica noaptea, fraternizand cu Nazare, iar acesta ne-a spus: “Am venit atunci in sediul PDL pentru ca era victoria noastra, toti am muncit si toti am tras ca domnul Iohannis sa fie presedintele Romaniei. Am considerat in acel moment ca toate lucrurile care au fost mai mult sau mai putin corecte, toate vorbele – mai ales din partea unora, si nu din partea mea – in fata indeplinirii unui obiectiv, trebuie sa paleasca. In toate interventiile politice pe care le-am avut vizavi de PDL sau de ACL, eu niciodata nu am jignit pe nimeni. Ei poate au mai avut niste scapari, insa eu, ca presedinte de partid, n-am jignit pe nimeni si ca atare, am considerat ca in politica, orice mana intinsa poate sa duca la un rezultat”.

Intrebat ce va face daca in perioada urmatoare isi va mai dori cineva din PDL (acum PNL) sa vina la PMP, am aflat ca Botea presimte ca nu o sa mai  vrea niciunul dintre fostii democrat-liberali sa treaca la Miscarea Populara: “Eu nu cred ca isi mai doresc acum, in momentul de fata, sa vina la PMP, pentru ca ati vazut de deja electoratul s-a stabilizat, deja membrii de partid s-au stabilizat”.