DUPĂ PRIMARUL PETRICĂ ANDREI, ȘI PRIMARUL IONEL MEIROȘU A DEMISIONAT DIN TOATE FUNCȚIILE DEȚINUTE ÎN PNL BRĂILA. SCANDALUL ÎN PNL BRĂILA IA AMPLOARE, DUPĂ CE BOBOC A SCHIMBAT LISTELE DE CANDIDAȚI APROBATE DE BPJ

Scandal în PNL Brăila, după ce președintele interimar al organizației, Cătălin Boboc, a transmis la București alte liste cu propuneri de candidați la alegerile parlamentare decât cele aprobate în Biroul Politic Județean al organizației.

Pe surse, am aflat că lucrurile s-au întâmplat așa: aseară a avut loc ședința Colegiului Director Județean (CDJ) al PNL Brăila în care ar fi trebuit să fie validate listele cu propuneri de candidați care apoi să fie trimise la conducerea centrală, pentru analiză și aprobare. Potrivit statutului, Colegiul Director are două variante: fie validează listele respective, fie le invalidează.

Boboc a ales o a treia variantă: le-a cerut colegilor să voteze doar locul 1 la Senat (Alexandru Bucălău) și locurile 1 și 2 la Camera Deputaților (Alexandru Popa și Vasile Varga), iar restul locurilor le completează el mai târziu.

După ședința CDJ, aseară, Boboc a trimis la centru niște liste (semnate de el) cu propuneri de candidați care în afara celor 3 nume amintite, conțineau alte nume decât cele aprobate în BPJ, iar unele dintre aceste persoane nici măcar nu-și anunțaseră intenția de a candida (lucru care, potrivit statului, s-a făcut printr-un  document scris și înregistrat, depus la partid până pe 11 octombrie). Evident, a făcut asta fără știrea colegilor.

În condițiile în care inițial fusese transmisă la centru și lista liberalilor brăileni care și-au exprimat intenția să candideze la alegerile parlamentare, unele persoane de la organizația PNL centrală au observat cu suprindere că pe lista propunerilor de candidați trimisă aseară de Boboc figurează persoane care nu și-au exprimat oficial intenția de a candida.

Fiindcă liberalii de la centru au cerut lămuriri în teritoriu, unii dintre liberalii brăileni au aflat ce a făcut Boboc și a ieșit scandal.

Primarul Petrică Andrei și-a dat demisia aseară din toate funcțiile deținute în partid, primarul comunei Surdila Greci,  Ionel Meiroșu, a făcut același lucru în ceastă dimineață, iar din câte am aflat, mai sunt și alții care se gândesc să facă același lucru.

Mai mult, potrivit surselor noastre, la ședința de aseară a CDJ al PNL Brăila nici măcar nu se putea aproba lista cu propunerile de candidați, având în vedere că nu s-a întrunit cvorumul de ședință. După ședință, Boboc a  mers acasă la mai mulți membri ai CDJ care nu au venit la acea întâlnire și le-a luat semnătura pe convocator, ca să se adune numărul de persoane necesar pentru a se întruni cvorumul, însă atât timp cât acele persoane nu au participat la ședință, evident, cvorumul nu a fost legal întrunit.

După cum v-am informat, în urma modului în care a înțeles să procedeze Cătălin Boboc, președintele organizației municipale PNL Brăila, Adrian Tabarac, a anunțat astăzi că își dă demisia din funcția amintită și că va depune o plângere penală pentru fals și uz de fals în ceea ce privește trimiterea listelor către Biroul Național în altă formă decât cea votată de BPJ al PNL Brăila.