Echipa Boboc-Popa a început noul an cu excluderea lui Cîrligea și schimbarea unor președinți de organizații PNL din județ. După tensiunile majore de la finele anului trecut, acum PNL Brăila fierbe la foc mic
După tensiunile extreme prin care a trecut Organizația Județeană PNL Brăila în ultima parte a anului trecut, în contextul alegerilor locale, alegerilor parlamentare și schimbării conducerii, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la locale, în noul an filiala amintită continuă „să fiarbă”, dar la foc mic.
După alegerile locale, președintele Alexandru Dănăilă și-a dat demisia, iar Cătălin Boboc a fost numit de centru să preia conducerea interimară, lucru care a pus paie pa foc.
După rezultatele slabe obținute la alegerile parlamentare (un singur mandat de deputat), noua conducere PNL l-a exclus pe fostul președinte al Organizației Județene, Alexandru Dănăilă, pe fostul președinte al Organizației municipale, Adrian Tabarac și pe Raluca Bucur, iar zilele trecute s-a votat și excluderea consilierului județean Florin Cîrligea. Din câte știm, deciziile în privința lui Dănăilă și Cîrligea nu sunt definitive, mai sunt foruri interne ce trebuie să se pronunțe în acest sens. Cei trei au fost considerați vinovați (printre alții) pentru rezultatele slabe ale organizației la alegerile parlamentare.
Mai nou, după ce a devenit deputat, Alexandru Popa (a cărui candidatură a fost un serviciu făcut de PNL adversarilor politici, fiindcă practic aceștia n-au avut nimic altceva de făcut decât să asiste la modul în care liberalii se toacă mărunt între ei), a devenit o voce cu autoritate în conducerea organizației (ceea ce, iarăși, îi exasperează pe unii dintre liberali).
La început de an, președintele interimar Cătălin Boboc (care are mulți contestatari în interiorul organizației) și deputatul Alexandru Popa (care are cel puțin la fel de mulți contestatari) au început „curățenia”, nu doar prin excluderea unor membri, ci și prin schimbarea unor președinți de organizații.
Mai concret, zilele trecute a fost aprobată schimbarea din funcție a trei președinți de organizații PNL din județ. Dintre cei trei președinți, unul era cel al organizației din comuna Vișani, o persoană de peste 70 de ani, care chiar a solicitat să fie desemnat altcineva în locul său, dat fiind că are o vârstă și nu se mai poate ocupa de activitatea politică.
Ceilalți doi președinți sunt cei ai organizațiilor Traian (Jipa Tatiana) și Movila Miresii (Ion Orzan).
Din câte am aflat, Jipa a fi fost înlocuită din funcție „pentru că nu s-a implicat în campania electorală de la parlamentare”.
Potrivit surselor noastre, de fapt, Tatiana Jipa a fost foarte activă la nivelul comunei și în calitate de consilier comunal (unicul consilier liberal din Consiliul Local Traian) chiar a făcut opoziție pe bune PSD-ului. Mai mult, când s-au format comisiile în cadrul Consiliului Local Traian, Jipa a fost susținută de toți aleșii din cadrul Comisiei de buget-finanțe pentru a fi președinte al comisiei, dat fiind că este expert contabil.
Unii dintre liberali spun că motivul pentru care Tatiana Jipa a fost înlocuită este că ea „prea făcea opoziție, stătea în coasta PSD” și având acces la informațiile ce țin de buget, putea fi o bătaie de cap pentru primarul Nicușor Abăsească (PSD) și colegii săi social-democrați, așa că a fost schimbată din funcția de președinte al organizației PSD, „ca să i se mai taie din avânt”. Sursele noastre vorbesc despre „un blat cu PSD” în comuna amintită.
Tot „un blat cu PSD” este considerat de unii dintre liberalii brăileni și schimbarea președintelui PNL Movila Miresii, Ion Orzan, care a fost acuzat tot de neimplicare în campania electorală de la parlamentare, în locul acestuia fiind pus președinte Mihai Nancu, „care nici măcar nu este din Movila Miresii”, după cum spun sursele noastre, și care în campania de la parlamentare împărțea în comună materiale electorale împreună cu niște tineri care purtau tricouri pe care scria „PSD”. La acel moment, acest lucru a stârnit indignarea unor liberali cu state vechi în partid. Liberalul Orzan este considerat de unii dintre colegii său „omul lui Panțuru”, adică omul primarului Dumitru Panțuru (PSD).
Din câte am aflat, sub pretextul schimbării celor care nu s-au implicat suficient de mult în campanie la alegerile parlamentare, Boboc și deputatul Alexandru Popa încearcă acum să-și instaleze apropiații în funcțiile de președinți de organizații în județ, astfel încât atunci când se vor face alegeri interne, acei președinți de organizații locale să voteze „cum trebuie” și să iasă la vot cine „trebuie”.