Echipe mobile de vaccinare se vor deplasa în Dudești și Roșiori, la solicitarea primăriilor din localitățile respective

Prefectul Florin-Sergiu Dobrescu anunță că urmare a unei solicitări transmise de către Primăria comunei Dudești, privind asigurarea unei echipe mobile de vaccinare în localitate, la nivelul Nucleului de coordonare a vaccinării împotriva Sars-CoV-2 Brăila s-a identificat o soluție pentru imunizarea populației în localitatea amintită. Astfel, s-a solicitat constituirea unui echipe mobile de vaccinare arondată centrului din cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” și deplasarea la Dudești, în data de 12 noiembrie, pentru asigurarea procesului de vaccinare a unui număr de aproximativ 100 de persoane, care au solicitat inocularea.

„S-a dispus organizarea unui spațiu de vaccinare la nivelul UAT Dudești, pe strada Primăriei, numărul 6, dotat cu cameră de vaccinare, calculator cu acces la internet,  sală de așteptare, sală pentru triaj și frigider, iar Direcția de Sănătate Publică Brăila a dat aviz temporar pentru utilizarea spațiului în vederea activității de vaccinare și a transmis faptul că va asigura data logger pe perioada vaccinării.

Menționăm că transportul personalului va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila și de o ambulanță SMURD, iar vaccinurile disponibile vor fi cele de la Pfizer și Johnson & Johnson.

Instituția Prefectului-Județul Brăila mai face precizarea că o solicitare similară, privind asigurarea unei echipe mobile de vaccinare, a fost transmisă și din partea Primăriei comunei Roșiori, activitate care se va desfășura în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat dat publicității.