Elevii de la „Bălcescu” au plantat azi puieți în curtea școlii

Ce ne-a refuzat Primăria, ne-a dat imediat o companie din Brăila – este ceea ce ne-a spus Aurelia Stroe, profesor în cadrul Colegiului „Nicolae Bălcescu”, pe care am găsit-o astăzi alături de elevi, plantând puieți în curtea școlii.

Aceasta ne-a explicat că puieții respectivi au fost oferiți de o companie privată, după ce conducerea Colegiului „Nicolae Bălcescu” a solicitat Primăriei puieți și a fost refuzată, pe motiv că Municipalitatea nu se ocupă decât de plantarea de copaci pe domeniul public. Conducerea liceului a fost îndrumată să se adreseze Seroplant.

Problema s-a rezolvat printr-o sponsorizare oferită imediat de o companie privată, iar astăzi elevii s-au pus pe treabă și au plantat puieții.

Pe de altă parte, prof. Stroe ne-a mai declarat că reprezentanții colegiului au mai solicitat Municipalității și câteva dintre băncile care au fost scoase de pe Bulevardul Independenței – intrat în reabilitare -, pentru a fi recondiționate și montate în curtea școlii. Nici această cerere nu a primit un răspuns pozitiv. Mai exact, răspunsul inițial a fost că vor fi alocați bani pentru achiziționarea de bănci noi, însă ulterior, când conducerea Colegiului „Bălcescu” a solicitat în scris alocarea acestor fonduri, i s-a răspuns că aceasta nu este o prioritate pentru Primărie.

Aurelia Stroe a mai spus că în aceste condiții se va apela la părinții elevilor, în scopul strângerii sumelor necesare pentru a cumpăra bănci și flori care să fie plantate în curtea școlii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns