ELEVII SCOLII “ION CREANGA” SI AI LICEULUI “PANAIT CERNA” AU FOST POLITISTI PENTRU O ZI

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a organizat astazi o activitate de tipul portilor deschise, in cadrul Proiectului “Ziua Stafetei – acum decid eu”. La eveniment au participat elevii Scolii Gimnaziale “Ion Creanga” din municipiu si ai Liceului Teoretic “Panait Cerna”.

Activitatea a fost deschisa de politistii din cadrul Serviciului Resurse Umane, care le-au prezentat elevilor atributiile conferite de lege institutiei Politiei, structura organizatorica a Inspectoratului de Politie Judetean Braila, oferta educationala a unitatilor de invatamant din cadrul M.A.I., probele de examen pentru admiterea in aceste institutii, precum si modalitatile de evolutie in cariera.

Ulterior, elevii au fost preluati de politisti criminalisti, de cei de proximitate, de ordine publica si de prevenire – “mentori”, in acceptiunea proiectului -, pentru  a asista la o zi de munca a oamenilor legii. Astfel, copiii au putut constata in mod direct ce presupune activitatea de politie. Elevii au avut posibilitatea sa “munceasca” alaturi de politisti. La finalul “zilei de lucru”, fiecare grup de elevi a impartasit celorlalte grupuri rolul structurii in care fost repartizat si activitatile desfasurate de politistii cu care a fost coleg pentru o zi.