Epureanu, cu zeci de milioane de lei in contul CJ: Cand o sa avem posibilitatea sa luam aparate GPS, o sa le montam pe masinile CJ

P1120687

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Ionel Epureanu (PSD), nu vede nimic in neregula in faptul ca la impartirea cotelor de carburant, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a primit 130 litri/luna, in timp ce fiecare dintre vicepresedintii CJ au primit cate 200 litri/luna, iar Muzeul a primit 800 litri/luna. Atunci cand liberalul Ovidiu Nechita s-a aratat nemultumit de aceasta “imparteala”, Epureanu a comentat ca pana la urma, nu e sigur ca persoanele sau institutiile mentionate vor consuma intreaga cota alocata, fiindca e posibil sa fie folosit mai putin carburant decat  cantitatea aprobata: “Sunt cote maximale, nu inseamna ca ele si trebuie consumate…. Nu vrem sa ne punem in situatia de a avea nevoie si a nu avea carburant. Aceste cote au fost facute in baza solicitarilor institutiilor si sunt fundamentate, au niste argumente in spatele lor”.

In ceea ce priveste solicitarea lui Ovidiu Nechita de a fi instalate aparate GPS pe toate masinile CJ si ale institutiilor subordonate, pentru ca in acest mod, conducerea Consiliului sa se asigure ca aceste cote se consuma pentru drumuri in interes de serviciu si nu pentru plimbari in interes personal, Epureanu a precizat ca atunci cand „va exista posibilitatea”, se va face si acest lucru: “Masinile au fost monitorizate si pana acum. Probabil ca vom pune si GPS, in viitorul apropiat. Cu siguranta e loc de mai bine peste tot… O sa reluam discutia cu GPS, o sa le punem in buget, cand avem posibilitatea, si o sa le luam”.

“Intr-o luna de zile, cu economia pe care o faceti de la o singura masina, puteti sa puneti GPS pe toate masinile CJ! Atunci o sa vedeti ce economie faceti!”, a comentat Nechita.

Amintim ca CJ Braila are in fondul de rezerva circa 100 milioane ron, asa incat replica “atunci cand avem posibilitatea” s-ar transforma in “acum avem posibilitatea”, daca conducerea CJ ar dori cu adevarat sa se monteze acele aparate GPS. Nu de alta, dar presedintele Epureanu a  recunoscut chiar azi ca a primit si el informatii si chiar fotografii cu masini ale CJ Braila care se aflau, in diverse momente, in locuri in care nu aveau ce cauta.