Epureanu: Din bani ramasi “mostenire” de la Stancu se repara drumurile

P1120687

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Ionel Epureanu (PSD), sustine ca cele 110 milioane lei adunate in conturile institutiei de pe vremea fostului sef CJ Gheorghe Bunea Stancu si dupa mandatul acestuia nu zac nefolosite, asa cum acuza unii, ci sunt cheltuite pe diferite proiecte. Epureanu – caruia consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD) i-a cerut sa spuna clar ce se intampla cu acei bani din fondul de rezerva -, a explicat ca, spre exemplu, o parte dintre ei sunt folositi pentru repararea drumurilor judetene: “Banii alocati pentru reapararea drumurilor judetene anul acesta sunt din acesti bani; stiti ca actunci se aloca cu dramul  pentru drumuri …”. “De la 5 milioane de lei, la 50 de milioane de lei; de 10 ori mai mult!”- a completat  vicepresedintele CJ Viorel Mortu (PSD).

Directorul economic al Consiliului Judetean, Maria Vlad, a precizat, la randul sau: “Este vorba despre excedentul anilor precedenti, in suma de 110 milioane lei. Despre acea suma vorbiti dvs, suma care a fost utilizata  prin programul de investitii si bugetul aprobat pe sectiunea de dezvoltare, din care la momentul acesta exista o disponibilitate de 33 milioane lei. Acolo ne-am propus sa facem o multime de obiective la fiecare capitol bugetar, asa cum ati aprobat dvs. Nu exista alte surse de finantare in afara de acel excedent din anii precedenti”.

In plus, potrivit presedintelui Epureanu, o parte din acei bani urmeaza a fi cheltuiti pentru achizitionarea cladirii in care functioneaza in prezent Spitalul TBC.