Epureanu: Toate localitățile vor avea acces, fără discriminare, la fondurile puse la dispoziție de CJ Brăila

„Nu am făcut discriminări în trecut în alocarea fondurilor de la CJ în baza asocierilor cu localitățile din județ, pentru realizarea unor obiective de interes public și nu facem discriminări nici în acest an” – este ceea ce declară vicepreședintele CJ Brăila, Ionel Epureanu (PSD).

Social-democratul i-a dat astfel un răspuns consilierului județean Dănuț Lungu (PNL), care a afirmat în ședința de azi a CJ Brăila că „are senzația” că Regulamentul privind asocierile CJ cu consiliile locale din județ „este făcut în așa fel, încât să existe finanțare doar către anumite unități administrativ-teritoriale”.

Epureanu a comentat: „Este o impresie greșită. O să solicit aparatului CJ pentru ședința următoare să pregătească o situație cu sumele decontate pe fiecare unitate administrativ-teritorială în fiecare an, în intervalul 2016-2020.

La fel, nici prezentul Regulament nu este discriminatoriu. Veți vedea că toată lumea va avea acces, fără a fi discriminată, la fondurile puse la dispoziție de CJ.

În anii trecuți, în momentul în care nu am avut integral alocată toată suma prinsă în buget, în luna septembrie, într-adevăr, s-a prelungit termenul de depunere a documentelor.”

„Decalând termenul în septembrie le dăm posibilitatea ca toată lumea să aducă documentele în septembrie și se vor aglomera. Tocmai de asta vrem să-i responsabilizăm puțin pe domnii primari să-și facă proiectele cât mai repede”, a completat președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).