ERORI IN VALOARE TOTALA DE 23,6 MILIARDE DE LEI VECHI IN FACTURILE CUP DUNAREA, IN ULTIMII 3 ANI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a dat publicitatii astazi informatii despre rezultatul verificarii facute de angajatii Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea in ceea ce priveste facturile emise in ultimii 3 ani pentru serviciile de canalizare, care includ si taxa pe apa de ploaie.

Dupa lupte seculare care au durat 8 luni, CUP a reusit sa finalizeze aceste verificari si a inceput deja sa transmita catre clientii sai adrese prin care ii informeaza ca li s-au gresit facturile si ca este necesara o corectare a “socotelilor”. Astfel, cetatenii carora li s-au calculat gresit facturile sunt anuntati fie ca au de platit sume suplimentare, fie ca li s-au incasat sume in plus – cu precizarea sumelor respective, in fiecare caz.

“Dintr-un totalul de 15.996 de utilizatori casnici – pentru ca doar la ei au fost diferentele -, s-au actualizat declaratiile de impunere pe propria raspundere pentru un numar de 9.506 utilizatori. Pentru 3.674 de utilizatori actualizarile au fost realizate intr-o perioada anterioara, ca urmare a schimbarii titularilor de contract sau a unor contracte nou incheiate; in schimb, pentru aproximativ 2.816 utilizatori casnici nu s-au obtinut aceste declaratii, ca urmare a lipsei de la domiciliu – desi au fost de mai multe ori – ori a unui refuz nejustificat al acestora si s-au solicitat informatii de la Oficiul de Cadastru sau au fost notificati in acest sens”, a declarat edilul sef.

Intrebat cate facturi eronate s-au descoperit, Dragomir ne-a declarat ca cei de la CUP nu i-au precizat aceste detalii in informarea pe care i-au facut-o, ci i-au dat doar niste sume: “Nu le am aici ca si numar…  dar pot sa va spun sumele. CUP Dunarea a incasat in plus in cei 3 ani in care s-a facut verificarea suma de 1.433.840 lei si are de incasat suma de 929.485 lei.

Cel mai important lucru este ca s-a reglat toata aceasta problema”.