“EU in Parlament!” – training cu participare internationala, la Braila

icon_APD_RGB

In perioada 18-28 mai 2014, la Braila au loc lucrarile seminarului cu participare internationala „EU in Parlament!”. Tineri din Romania, Turcia si Spania invata, in acest cadru, despre Uniunea Europeana, incepand de la principii si valori, pana la sistemul institutional, in care Parlamentul European a dobandit un rol foarte important, in ultimii ani.

“Tinerii invata sa influenteze deciziile publice prin campanii de advocacy, cu scopul rezolvarii problemelor ce le afecteaza viata si sa atraga atentia opiniei publice si factorilor de decizie prin metode non-formale precum foto-voice, teatru forum, cafeneaua publica, flesh-mob, dar si petitii.

Chiar daca in contextul politic actual din Romania, miza acordata de partide alegerilor pentru Parlamentul European este mica, realitatea urmatorilor 5 ani ii va pune pe europarlamentari in situatia de a lua decizii majore pentru viitorul Europei. Transparentizarea actului decizional ne poate dezvalui daca deciziile vor avea la baza o analiza riguroasa asupra problemei, docrina politica a grupului caruia ii apartin, influenta unor grupuri restranse de interese sau interesele mai mult personale ale fiecaruia dintre ei. Implicarea civica si presiunea cetatenilor pot conduce spre un proces decizional transparent”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

De asemenea, dincolo de dezbaterile pe teme legate de Uniunea Europeana, participantii vor vizita cateva zone de atractie turistica ale Brailei si vor face o excursie in Parcul Natural Balta Mica a Brailei.            Proiectul  acestui training este  implementat de Asociatia Pro Democratia Club Braila, impreuna cu Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”, Mozaik Human Resources Development din Samsun, Youth Development Association din Ankara, Asociacion  Juvenil Intercambia din Malaga si Asociacion Mundus – Un mundo a tus pies, din Barcelona.