Eugen Tomac: Legea a fost votată în Senat. E nevoie doar de un vot în Camera Deputaților și pensiile speciale pentru parlamentari pot fi eliminate

„Este important să demontăm 3 minciuni pe care unele partide le promovează fără niciun fel de rușine în această perioadă, angajându-se că în următorul legislativ vor fi promovate trei inițiative parlamentare care sunt de interes pentru opinia publică” – este declarația făcută aseară de președintele PMP, Eugen Tomac, aflat în vizită electorală la Brăila.

Tomac a participat la o conferință de presă alăuri de Viorel Botea, candidatul PMP Brăila la Camera Deputaților și Doru Iorga, candidat la pentru Senat.

Una dintre „minciunile” vizate de liderul PMP se referă la pensiile speciale pentru politicieni, funcționari parlamentari „și alte categorii de privilegiați”, liderul PMP precizând că acestea pot fi eliminate doar prin vot în Parlament: „În prezent există o asemenea inițiativă legislativă propusă de PMP încă din 2018, iar anul trecut aceasta a fost adoptată de Senat. Deci nu este nevoie de niciun fel de promisiune pentru anul viitor, ci este nevoie de voință politică. Legea are nevoie doar de un vot în Camera Deputaților și pensiile speciale pentru parlamentari pot fi eliminate”.

Un al doilea subiect la care a făcut referire președintele PMP se referă la reducerea numărul de parlamentari la 300, care este tot o inițiativă a PMP.

A treia inițiativă despre care a vorbit Eugan Tomac este revenirea la alegerea primarilor în două tururi: „Această lege există în Parlament, este propusă de PMP, adoptată de Senat și de mai bine de un an de zile nimeni nu a dorit să facem un front comun pentru a adopta în plenul Camerei, nici atunci când existau teoretic șanse pentru a vota această lege și fără PSD, și fără UDMR”.