Europarlamentarul Mihai Tudose: Decizia de a intra la guvernare a aparținut forului de decizie al PSD; la fel va fi și cea de ieșire de la guvernare, dacă va fi cazul

„Decizia de a intra la guvernare a aparținut forului de decizie al partidului; la fel va fi și cea de ieșire de la guvernare, dacă va fi cazul. Eu o să vin în țară în week-end, poate ne lămurește cineva și pe noi și după aia vedem ce decizie luăm” – este declarația făcută de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) ieri la Romania Tv.

Comentariul a fost făcut în contextul în care în ultimele zile s-au acutizat tensiunile în coaliția de guvernare și liderii PSD și PNL au făcut declarații acide în spațiul public pe această temă.

Mihai Tudose a mai spus: „Eu am înțeles declarațiile că este atributul premierului să facă evaluarea miniștrilor, dar ca cetățean și ca om care a trecut prin Guvern și ca premier, și ca ministru, am și eu dreptul să cer niște explicații, pentru că acolo este tot, la Ministerul Energiei. Dacă ei zic că ăsta e cel mai bun om al lor și și-l asumă, știm și noi și vedem cum procedăm.

Eu cred că astazi domnul Ciucă și-a asumat răspunderea și a dat drumul la Ordonanță pentru că altfel rămâneam și în februarie așa. Au comis-o rău, pe românește. Nu cu girul partidului nostru, ce era să facem, să ieșim de la guvernare? Am tot spus că nu e bine, am tot încercat să aducem soluții, ce să facem? Toate măsurile astea de compensare sunt temporare.

Când negociam intrarea la guvernare, actualul ministru spunea că are sute de soluții pentru creșterea producției de gaz și energie în România. Nu am mai auzit nimic de ele de atunci. Acolo e sediul materiei, nu la ANPC, la ANRE sau mai stiu eu. Ministrul trebuia să-i cheme pe toți și să arate premierului care este calea. Eu înteleg că dacă vine o factură cu 10.000 de lei mai mare, faptul ca un distribuitor ia o amendă nu încălzește clientul cu nimic.

ANPC, care este la Ministerul Economiei, și-a făcut treaba, cât i-a permis legea. Ministrul Energiei a zis că să se faca reclamații și văd ei. Păi ce să vadă, la 4 milioane de oameni, sunt Moș Crăciun cu spiridușii?”.

(sursa romaniatv.net)