Europarlamentarul Mihai Tudose, despre cazul marinarului brăilean care face parte din echipajul răpit de o grupare teroristă din Yemen: „ Obiectivul meu este ca marinarul Ciprian Soare să fie eliberat de urgență, nevătămat!”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) declară că a luat legătura cu ministrul de Externe, Luminița Odobescu, pentru a afla informații cu privire despre demersurile care se fac pentru soluționarea crizei, precum și despre starea lui Ciprian Soare, marinarul brăilean care a fost răpit de o grupare teroristă din Yemen, împreună cu restul echipajului de pe nava pe care se aflau în Marea Roșie.

Tudose a scris într-o postare făcută pe o rețea de socializare: „Obiectivul meu este ca marinarul Ciprian Soare să fie eliberat de urgență, nevătămat!

Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză, având ca misiune extragerea compatriotului nostru. Se ține legătura cu familia acestuia. Autoritățile române sunt în contact permanent cu celelalte state care aveau cetățeni la bord, precum și cu actorii zonali.

Am luat legătura la Strasbourg, unde mă aflu pentru sesiunea Parlamentului European, cu colegi din țările implicate și cu Serviciul European pentru Acțiune Externă.

Nu este suficientă condamnarea actului odios de terorism, e nevoie de acțiune imediată și fermă!”.