Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD): „Când au ieșit pilonii podului din pământ, a doua zi n-a mai rămas niciun centimetru pătrat de pământ în Zona Liberă Brăila, unde până atunci păștea vaca liniștită. S-a dat tot!”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) este mulțumit că brăilenii și gălățenii, în general, dar și ziariștii din cele două județe, în particular, au început să aibă mai multă încredere în politicienii locali, atunci când aceștia din urmă vorbesc public despre diverse proiecte de dezvoltare a regiunii. Tudose a vorbit despre acest subiect la Strasbourg, într-o discuție cu o delegație de ziariști brăileni și gălățeni pe care i-a invitat la Parlamentul European, împreună cu europarlamentarul Dan Nica (PSD).

Mihai Tudose a afirmat că la ultima camapanie electorală el nu a mai spus nimic despre proiectul podului peste Dunăre, fiindcă știa că oamenii erau sătuli de promisiuni pe această temă și erau convinși că e doar „vrăjeală”. Pe de altă parte, europarlamentarul a subliniat că după ce s-au început lucrările la pod și au început să se vadă pilonii acestuia, brăilenii s-au convins că nu mai sunt doar vorbe goale și și-au schimbat atitudinea, mai ales că au început să apară și noi investitori: „Când au ieșit pilonii podului din pământ, nu știu cum a fost la voi, la Galați, dar la noi, la Brăila, a doua zi n-a mai rămas niciun centimetru pătrat de pământ în perimetrul Zonei Libere, unde până atunci păștea vaca liniștită, nu o deranja nimeni. S-a dat tot!

Adică aveți și un pic de încredere… Eu sunt de acord că oamenii au fost dezamăgiți… Nici eu, la Brăila, în campanie, n-am folosit cuvântul «pod», cred că nici pe la voi candidații n-au folosit cuvântul «aeroport», că ne lua lumea cu  pietre,  «Mai lăsați-ne, că de 40 de ani  ne tot spuneți de pod!». Dar acum, când lucrurile sunt clare, ați văzut că și la noi, la Brăila, dar și la Galați miniștri și alți oficiali au venit și au vorbit cu presa, nu a fugit nimeni de dvs, de ziariști, au răspuns la toate întrebările.

Și chiar suntem într-o zodie bună și cu Marcel Ciolacu (președintele PSD, președinte al Camerei Deputaților – n.r.) și cu Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor, PSD – n.r.), care sunt prietenii noștri. Sorin Grindeanu a făcut prima vizită a lui ca și ministru al Transporturilor la noi, la pod; a venit din nou și mai vine, fiindcă ține foarte mult la toate proiectele. Acum încercăm cu aeroportul, încercăm cu monorailul…

Nu am mai observat, recunosc, o atitudine de genul acesta, «Măi, ne mințiți iar! Iar ne păcăliți cu drumurile și cu ce mai ziceți că faceți!», fiindcă de când a ieșit podul au venit niște oameni care dezvoltă zona. Și încep să se tragă unii pe alții, fiindcă dacă se fac drumurile vor veni și alții”.

Amintim că podul peste Dunăre de la Brăila este un proiect finanțat de UE, acesta făcând parte din rețeaua transeuropeană de transport.