Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD): „Ce ne facem dacă ne întâlnim pe stradă cu Cîțu exact atunci când el aude voci?”

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (PSD) este amuzat de o recentă postare făcută pe o rețea de socializare de fostul președinte PNL Florin Cîțu, care consideră că președintele PSD Marcel Ciolacu ar trebui să dea  niște explicații pentru creșterea bruscă a prețurilor la energie și gaze cu circa 30%.

În textul postat, liberalul susține că în octombrie 2021 a fost aprobată OUG 118 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece, care a scăzut prețul la gaze și energie electrică, dar în ultima perioadă prețurile amintite au crescut substanțial: “INS arată că prețul la gaze și energie electrică a scăzut în februarie și martie. INS a calculat, în februarie și martie, prețul gazelor și al energiei electrice în baza OUG 118/221.

PSD a criticat vehement Ordonanța 119/2021 și nu a vrut să o prelungească și după luna martie 2022. A impus OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023. Ordonanța PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar prețul gazelor a crescut în aprilie cu 26% și al energiei electrice cu 28%”.

În ceea ce-l privește, Tudose a comentat tot pe o rețea de socializare: „Lumea văzută prin ochii lu’ Cîțu…

Printr-o postare care se vrea a fi devastatoare la adresa PSD, Cîțu (da, acel Cîțu) se arată indignat că PSD a crescut prețul la energie!!!

Trecând peste ridicolul situației, trecând peste faptul că el ca Prim-ministru a închis centrala de la Mintia, trecând peste faptul că Ministrul Energiei de atunci este și acum același Popescu-PNL, trecând peste faptul că el Cîțu urla peste tot că nu se poate interveni cu o schemă de plafonare a prețurilor și că acum spune că PSD s-a opus și el a vrut, trecând peste toate acestea și peste multe altele, rămâne totuși o întrebare: ce ne facem dacă ne întâlnim cu el pe stradă exact atunci când el aude voci?”.