Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD), despre aderarea accelerată a Ucrainei în UE: „Poate s-o uite! Una dintre condițiile aderării la UE este să nu ai conflicte cu vecinii”

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (PSD) consideră că varianta aderării Ucrainei la UE în baza unei proceduri accelerate – despre care se discută în ultima vreme – are zero șanse să se întâmple în realitate.

Zilele trecute, într-o discuție cu o delegație de ziariști brăileni și gălățeni pe care i-a invitat la Parlamentul European, la Strasbourg, împreună cu europarlamentarul Dan Nica (PSD), Tudose a vorbit despre acest subiect și a avut o poziție tranșantă: „Niciodată!”.

Mihai Tudose a afirmat că el și alți colegi din Parlamentul European au fost întrebați în primăvară de un ziarist român despre accederea accelerată a Ucraina în UE: „Eu i-am spus că poate s-o uite, că niciodată. Omul s-a schimbat la față: «Vai, dar toată lumea mi-a spus că se va foarte repede!». Mă lași? Sunt niște condiții foarte clare pentru accederea în UE și una dintre ele zice să n-ai conflicte cu vecinii. Ghici ce: în Ucraina e război. Nu mai spun de minorități, nu mai spun de tot ce e acolo…

Așa, dăm frumos din gură toți, dar războiul n-a făcut decât să accentueze problemele pe care le are Europa”.