Evadatul din Penitenciarul Tichilesti haituit toata dimineata de politisti implineste astazi 17 ani

cantaragiu

Ultimul dintre cei trei baieti care au evadat pe 1 iulie din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti si care este haituit de azi-dimineata de politisti si jandarmi implineste astazi 17 ani. Cantaragiu Iulian-Bogdan (16 ani), domiciliat in comuna Marasti, satul Filipeni, judetul Bacau, a ramas singurul cautat de oamenii legii, dupa ce  ieri dupa-amiaza, tovarasii sai, Adam Andrei-Constantin (17 ani) si Costin Petru Alexandru (17 ani),  au fost capturati intr-o sola  de floarea soarelui dintre Ramnicelu si Gemenele, cu ajutorul unor ciobani din zona.

Potrivit datelor pe care le detinem, Cantaragiu isi petrece ziua de nastere nu doar fugind de oamenii legii, ci si batut mar, fiindca ieri, el a fost primul pe care a pus mana  unul dintre ciobani care isi pasteau animalele in zona in care se aflau evadatii. Cum tanarul se zbatea si incerca sa scape din mainile ciobanului, a fost lovit in cap si trantit la pamant. Cand a constatat ca baiatul este ametit si nu mai misca, ciobanul l-a  lasat si a pornit in urmarirea celui de-al doilea evadat, insa pana cand a revenit in locul respectiv, Cantaragiu disparuse. De atfel, potrivit informatiilor pe care le detinem, si pentru prinderea  celui de-al doilea evadat ciobanul a utilizat forta, iar tanarul a ajuns ieri intai la spital, cu leziuni la un picior, nu la Politie.

Astazi, Cantaragiu, care-si sarbatoreste ziua de nastere  ca fugar, a fost haituit printr-o sola de porumb de langa Ramnicelu de circa 200 de politisti si jandarmi, carora li sau adaugat 50 de sateni. Cu totii au “periat” perimetrul cu mare bagare de seama, dat fiind ca in zona apar foarte des mistreti, care, daca sunt deranjati, pot fi deosebit de furiosi.

Amintim ca cei trei minori au fugit pe 1 iulie de la Gospodaria agro-zootehnica a Penitenciarului, unde se aflau, alaturi de alti detinuti, pentru a desfasura activitati de gradinarit. Imediat ce s-a descoperit lipsa detinutilor, conducerea Penitenciarului a sesizat  Politia si Jandarmeria si de asemenea, s-a solicitat si confirmat darea lor in urmarire la nivel national. Politistii si jandarmii au demarat investigatiile in teren, insa abia ieri au reusit sa-i localizeze si sa-i prinda pe doi dintre acestia.