Exclusivitate: Cel de-al treilea evadat de la Tichilesti a fost prins

cantaragiu

Ultimul dintre cei trei baieti care au evadat pe 1 iulie din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, dupa ce ceilalti doi tovarasi ai sai au fost prinsi, a ajuns si el, in sfarsit, pe mainile politistilor.

Cantaragiu Iulian-Bogdan (17 ani), domiciliat in comuna Marasti, satul Filipeni, judetul Bacau, a fost prins de oamenii legii pe sosea, in timp ce circula cu o bicicleta furata si a fost adus, in urma, cu cateva minute, la sediul Politiei judetene. Politistii au fost sesizati initial la 112, de catre un cetatean din localitatea Romanu, ca un individ suspect da tarcoale gospodariei sale si ca i-a disparut bicicleta. Pentru ca exista suspiciunea ca intrusul ar putea fi chiar evadatul de la Peniteciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, politistii din Braila au pornit catre Romanu. Pe drum, acestia au observat un biciclist care, atunci cand l-au claxonat, a parut speriat si a accelerat. Acest lucru i-a intrigat pe oamenii legii, care, cand au ajuns in dreptul lui, si-au dat seama ca este chiar fugarul cautat de atatea zile. Ei l-au prins si l-au adus la sediul IPJ Braila pentru audieri, inainte de a fi trimis inapoi in penitenciar.

Amintim ca Iulian-Bogdan Cantaragiu a ramas singurul cautat de politisti si jandarmi, dupa ce  zilele trecute, tovarasii sai, Adam Andrei-Constantin (17 ani) si Costin Petru Alexandru (17 ani),  au fost capturati intr-o sola  de floarea soarelui dintre Ramnicelu si Gemenele, cu ajutorul unor ciobani din zona.

Potrivit datelor pe care le detinem, Cantaragiu a fost batut mar in ziua in care au fost prinsi tovarasii sai, dat fiind ca de fapt, el a fost primul pe care a pus mana  unul dintre ciobani care isi pasteau animalele in zona si fiindca tanarul se zbatea si incerca sa scape, a fost lovit in cap si trantit la pamant. Cand a constatat ca baiatul este ametit, ciobanul l-a  lasat si a pornit in urmarirea celui de-al doilea evadat, insa pana cand a revenit in locul respectiv, Cantaragiu disparuse.

Amintim ca cei trei minori au fugit pe 1 iulie de la Gospodaria agro-zootehnica a Penitenciarului, unde se aflau, alaturi de alti detinuti, pentru a desfasura activitati de gradinarit. Imediat ce s-a descoperit lipsa detinutilor, conducerea Penitenciarului a sesizat  Politia si Jandarmeria si de asemenea, s-a solicitat si confirmat darea lor in urmarire la nivel national. Politistii si jandarmii au demarat investigatiile in teren, insa abia ieri au reusit sa-i localizeze si sa-i prinda pe doi dintre acestia.

Imagini video in exclusivitate, cu cel de-al treilea evadat adus de politisti la sediul IPJ Braila: