Exclusivitate: Scandal la CJ Braila. Un consilier a chemat Politia, ca sa-i puna fiola unui director

P1120632

Conflictul intre consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) si directorul Marian Vrabie, din cadrul Consiliului Judetean Braila, capata accente nebanuite, dovada ca astazi s-a lasat cu scandal si o vizita a unui echipaj de politie, in institutia amintita. Ovidiu Nechita, aflat la sediul CJ pentru o sedinta de comisie, sustine ca a constatat ca directorul de la Achizitii Publice, Marian Vrabie, ar fi venit baut la serviciu si ca atare, a decis sa-i ceara presedintelui CJ Viorel Mortu sa-l puna pe subordonatul sau sa sufle in fiola. Nechita considera ca era absolut necesar sa se dovedeasca faptul ca directorul de la Achizitii Publice  a venit azi baut la serviciu, dat fiind ca cei doi sunt in proces pentru o acuzatie similara a liberalului, care a declarat intr-o sedinta a CJ ca l-a gasit pe Vrabie in mai multe randuri in stare de ebrietate, in timpul programului. Consilierul judetean a fost indignat sa constate ca seful CJ nu este dispus sa-si puna subordoatul sa sufle in fiola, ca sa se vada daca a baut, si ca atare, a sunat la 112, ca sa vina politistii si sa-l supuna pe Vrabie la aceasta testare: “Astazi m-am prezentat la CJ, pentru ca am avut sedintele de comisie si in urma discutiilor cu domnul Vrabie, am constatat ca iarasi a venit sub influenta bauturilor alcoolice. Am venit la domnul vicepresedinte Viorel Mortu, i-am spus ca ceea ce am afirmat in nenumarate randuri se intampla si astazi si i-am cerut sprijinul, sa ia o masura si sa vada daca astazi, intr-adevar, domnul Vrabie este baut sau nu este baut”.

Intrebat daca directorul Vrabie l-a amenintat sau i-a vorbit urat, si de aceea a chemat politia, Nechita ne-a spus: “Nu, pur si simplu a spus niste lucruri fata de toata conducerea CJ, lucruri care sunt total neadevarate si ma pun intr-o postura penibila. Eu am chemat politia pentru ca domnul vicepresedinte Mortu, acum 2-3 luni de zile, a spus ca este in imposibilitatea de a lua probe daca un functionar public este beat sau nu si ca pot sa chem Politia – lucru pe care l-am si facut. Acest functionar public cu care ne judecam pentru aceasta chestie, despre care demonstrez ca vine in nenumarate randuri baut la locul de munca, iata ca si astazi este baut si se cauta sa se faca in asa fel, incat sa se termine programul, ca sa nu mai poata fi facuta aceasta constatare. Astazi, conducerea CJ demonstreza ca un om care vine baut la serviciu si face afirmatii total eronate nu poate fi tras la raspundere”.

Contactat telefonic, directorul Marian Vrabie ne-a declarat ca este socat de ceea ce s-a intamplat, fiindca de fapt, n-a avut nicio discutie cu Ovidiu Nechita, ci l-a vazut prima oara pe ziua de azi atunci cand acesta a intrat pe neasteptate in biroul presedintelui Mortu, unde avea loc o sedinta, si a inceput sa ameninte ca o sa cheme politia, cu fiola. Vrabie ne-a mai spus ca fiind in concediu, a fost sunat in jurul orei 10 a diminetii de la CJ si i s-a cerut  sa vina la serviciu, in baza unei solicitari oficiale facute de presedintele Viorel Mortu, fiindca era nevoie de el: “Astazi pe la ora 10 am primit telefon sa vin la serviciu, ca sunt niste chestiuni de rezolvat, sa vin cu rechemare din concediu. Eu nu am avut nicio sedinta de comisie astazi, nu am avut nicio discutie cu domnul Nechita astazi. El a intrat peste noi in cabinetul domnului presedinte Mortu, unde era si domnul vicepresedinte Dumitriu, era si domnul secretar Priceputu, era si doamna director Dutu si a spus <<Domnule, facem, dregem, chemam Politia, sunam la  112!>>. Zic <<Domnule, eu sunt in concediu, m-a chemat de acasa, am venit de acasa ca sa rezolv anumite probleme…>> <<Nu, domnule!>>. Dupa ce am stat de vorba vreo jumatate de ora, eu am spus <<Uite care-i treaba, eu ma retrag, ca aceasta discutie nu-si are rostul. Eu plec si-mi vad de treaba mea. Sunt in concediu si ma duc acasa>>.

Nu pot sa-mi revin din aceasta chestiune, este ceva infiorator ce s-a intamplat azi!”.

In ceea ce-l priveste, presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, ne-a confirmat ca directorul Vrabie a fost chemat din concediu si a participat activ la sedinta si ne-a spus ca acesta chiar “a venit cu niste idei foarte bune”. Chestionat daca directorul de la Achizitii Publice era in stare de ebrietate cand a participat la sedinta, Viorel Mortu ne-a raspuns: ”Nu-mi dau seama daca e  baut…”.

Dat fiind ca la momentul la care a sosit echipajul de politie, Marian Vrabie nu mai era in sediu, oamenii legii au discutat doar cu Nechita si cu presedintele Viorel Mortu, dupa care au plecat la sediu impreuna cu consilierul liberal, pentru ca acesta sa povesteasca acolo pe larg ce s-a intamplat.