Explozie urmata de incendiu, in centrul Brailei

14  16

Explozie urmata de incendiu, in aceasta dupa-amiaza, intr-un bloc din centrul Brailei. Un barbat a murit, un restaurant si mai multe apartamente au fost afectate, iar cinci masini au fost avariate de geamurile si bucatile de tamplarie spulberate pe o distanta de cateva zeci de metri

Explozia s-a produs in apartamentul de la etajul I al unui bloc turn de langa Colegiul National “Gh. M. Murgoci”,  iar zguduitura a cutremurat din temelii imobilul si i-a infricosat pe locatari, care spun ca au crezut ca este cutremur. Imediat dupa aceea a izbucnit un incediu, flacarile si fumul gros s-au inaltat la peste 10 metri si in fata, dar si in spatele blocului. Proprietarii care se aflau in apartamente au intrat in panica, iar trei copii care erau singuri acasa s-au speriat si pentru ca nu puteau sa iasa pe scara din cauza fumului, au iesit in balcon, strigand dupa ajutor.

Trei autospeciale de pompieri au sosit la fata locului, iar salvatorii i-au scos pe copii pe brate, inainte ca acestia sa se intoxice cu fum. Alte cateva batrane au fost si ele evacuate, in stare de soc. Doua ambulante si o autospeciala SMUSD s-au deplasat la fata locului si au asigurat primele ingrijiri persoanelor care au avut nevoie de ajutorul medicilor, insa initial nu s-au raportat raniti sau persoane arse.

Locatarii care au iesit in fata blocului au constatat ca cinci autoturisme parcate in zona erau distruse de bucatile de geam si de tamplarie care au fost spulberate de suflul exploziei, iar multi dintre acestia nici nu aveau asigurare. De asemenea, restaurantul aflat la parterul blocului a fost si el distrus.

Dupa mai bine de jumatate de ora, cand au reusit sa intre in apartamentul in care s-a produs explozia, pompierii au gasit trupul proprietarului carbonizat, sub o gramada de bucati de lemn provenite din mobila distrusa Barbatul, in varsta de circa 80 de ani, locuia in apartament impreuna cu sotia lui, dar aceasta nu a fost gasita, astfel incat se banuieste ca femeia nu era acasa, cand s-a intamplat nenorocirea.