Expoziție itinerantă de fotografie la Muzeul Brăilei: „Rarități floristice și faunistice din ținutul Neamțului”

Marți, 21 noiembrie, la ora 11:00, la Secția de Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I” (amplasată în Parcul Monument) va avea loc vernisajul expoziției itinerante de fotografie intitulată „Rarități floristice și faunistice din ținutul Neamțului”, ce aparține Complexului Muzeal Național Neamț.

Expoziția celebrează bogăția și diversitatea mare a faunei și florei din ținutul Neamțului, grupând circa 60 de fotografii care ilustrează specii rare prezente în zona Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă.

În expoziție sunt prezentate numeroase specii de plante (multe dintre aceste specii fiind periclitate), insecte rare și unele vertebrate protejate. Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamțului și a împrejurimilor (din provincia istorică Moldova), fiind realizate în decursul timpului de către dr. Emilian Pricop, muzeograf în cadrul Muzeului de Științe Naturale Piatra Neamț – Complexul Muzeal Național Neamț.

În prezent, o parte dintre speciile fotografiate sunt protejate de lege atât la nivel european, cât și în România, colectarea acestora fiind restricționată.

Expoziția este deschisă pentru public până la finalul acestui an.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns