Fedor, singurul câine din județul Brăila care a absolvit cu media 10 cursul de specializare desfășurat la Centrul Chinologic al Ministerului de Interne

Nu doar oamenii, ci și unii câini fac cursuri de specializare. Nu doar doar oamenii, ci și unii câini primesc note. Nu doar oamenii, ci și unii câini sunt „de nota 10” la propriu, nu la figurat.

Un astfel de câine este Fedor, un ciobănesc german de 2 ani și 2 luni, aflat în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, care potrivit informațiilor noastre, e singurul câine „de nota 10″ din județul Brăila.

Plutonier adjutant Daniel Giambașu este conductorul care lucrează cu Fedor de când acesta avea 6 luni. Câinele a fost dus la un curs specializare pe zona de patrulare-intervenție care a durat 4 luni, la Centrul Chinologic ce aparține Ministerului de Interne. Fedor a absolvit cursul cu nota 10 la toate probele: disciplină, prindere/ lăsare la comandă, împrăștierea grupurilor de manifestanți, prinderea unei persoane care atacă cu cuțitul sau cu pistolul, exerciții pe timp de noapte cu focuri de armă, urmărirea unei persoane traversând o apă.

Plutonier adjutant Daniel Giambașu vorbește cu pasiune despre activitatea sa alături de „partenerul” canin și ține la Fedor ca la copilul său: „El e copilul meu. Am doi acasă și el e al treilea”.  De altfel, nici când este în concediu jandarmul nu rezistă două săptămâni fără să-l vadă și dacă este în Brăila, mai dă o fugă până la padocul de la Muchea, fiindcă îi este dor de câinele său.

Giambașu mai spune că Fedor este foarte echilibrat, în sensul că în mod obișnuit este blând, se joacă și se lasă mângâiat de copii, dar dacă primește comanda de atac, se schimbă instantaneu și trece la o „agresivitate controlată”.

Jandarmul ne-a mai declarat că acesta este cel de-al treilea câine cu care a lucrat în cadrul Jandarmeriei și că pe ceilalți doi i-a luat acasă, după ce au fost retrași din activitate.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns